"Vatan Partisi işçi hareketiyle birliktedir"

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Vatan Partisi bütün örgütleriyle ve genel başkandan üyesine kadar tüm kadrolarıyla işçi hareketiyle birliktedir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin bütün örgütleriyle ve genel başkandan üyesine kadar tüm kadrolarıyla işçi hareketiyle birlikte olduğunu söyledi. 

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı. 

"Türk jetlerinin Suriye hava aracını düşürmesine" ilişkin soru üzerine Perinçek, Suriye düşmanı olan her hareketin Türkiye'yi de vuracağını savundu. 

Hükümetin Suriye politikasını "tehlikeli" bulduklarını ifade eden Perinçek, "Türkiye'nin dostu, komşusu, kardeşi olan Suriye'ye karşı bu tür hareketlerde bulunmak hiçbir şekilde Türk milletinin yararına değildir. Suriye'ye karşı, hele Amerika Suriye'nin üzerine böyle yürürken ve orayı parçalarken bu tür hareketlerde bulunmak, barışa ve huzura hizmet etmez, Türkiye'nin bölünmesi planlarına hizmet eder" dedi. 

Otomobil fabrikalarındaki grev 

Partisinin Bursa'da otomobil fabrikalarında grev yapan işçilerin yanında olduğunu belirten Perinçek, insanca ve onurlu yaşamın Türkiye'de tüm çalışan ve üretenlerin ortak talebi olduğunu, Bursa'daki işçi mücadelesinin tüm milletin ekonomik kurtuluşunu temsil ettiğini söyledi. 

Doğu Perinçek, şunları kaydetti: 

"Bu milleti dışarıdan yüksek faizle borç dilenerek insanca yaşatma olanağı yoktur. Tek çözüm üretim ekonomisindedir. Milletçe üreterek ve ürettiğimizi hakça paylaşarak zenginliğe, dirliğe ve birliğe kavuşuruz. Dilenme ekonomisi artık çıkmaza girmiştir. Vatan Partisi bütün örgütleriyle ve genel başkandan üyesine kadar tüm kadrolarıyla işçi hareketiyle birliktedir. Bursa'da işçi hareketi yeni bir dönemin haberini veriyor. Bu hareket, üreten Türkiye'nin hareketidir." 

Partisinin CHP'nin oylarını böldüğü yönündeki eleştirileri değerlendiren Perinçek, Vatan Partisi'nin ayrı bir parti olduğunu belirterek, "Onlar bizim oyumuzu bölüyorlar" dedi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir