"Vizelerin kaldırılması uçuşları artırdı"

Kotil, "THY, kriz döneminde kaliteyi artırıp, küresel krizdeki fırsatları çok akıllı değerlendirdi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDREMİT - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Türkiye'nin dış politikası bize yardımcı oluyor. Vizelerin kaldırılması uçuş sayımızı çok artırdı" dedi.

Kotil, Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneğince (ESİAD) düzenlenen "Yeni açılan Edremit Körfezi Havaalanı'nın Bölgemize Ekonomik Katkıları ve Türk Hava Yolları'nda Başarının Sırrı" konulu panelde yaptığı konuşmada, Edremit'in zeytin ve zeytinyağının marka olduğunu çok iyi bildiklerini, şimdi bunu yerinde gördüğünü ifade etti. Kotil, "Zihinsel olarak hedeflerinizi yüksek tutunuz. Hedefleriniz yüksek olsun. Edremit zeytin ve zeytinyağı ihracatı yaptığında, 70 tonluk kargo uçaklarımız ile dünyanın neresine olursa taşırız" dedi.

Kotil, "Balıkesir-Körfez Havaalanı"nın daha ziyade iç hatlar için kullanılacağını, "transfer yolcu" taşımasının yıllar alacağını ve uluslararası uçuşların, Körfez Havaalanı'nda bir süre sonra başlayabileceğini anlatan Kotil, "Biz Türkiye'nin her tarafına uçmak istiyoruz. Biz burayı çok sevdik. Borajet Edremit-Ankara seferlerine başlıyor" diye konuştu.

THY'nin, kriz döneminde kaliteyi artırıp, küresel krizdeki fırsatları çok akıllı değerlendirdiğini vurgulayan Kotil, bugün 150 uçağa sahip olduklarını, Türkiye'de 40 noktaya uçtuklarını, AB'ye 68 noktada 708 sefer yapıldığını ve dünyanın tüm kıtalarına başarı ile uçtuklarını kaydetti.

Kotil, şöyle konuştu:

"Amacımız, İstanbul'u 'dünya havacılık merkezi' yapmaktır. Normal şartlarda da İstanbul 'dünya havacılık merkezi'dir. Türkiye'nin dış politikası bize yardımcı oluyor. Vizelerin kaldırılması bizim uçuş sayımızı çok artırdı. THY kaliteyi artırdı. Biz marka ve kalite ile kazanıyoruz. Biz en büyük büyümeyi Afrika ve ikinci büyümeyi Ortadoğu'da yaptık. Uluslararası marka olmanız için Uluslararası markalarla bir araya geliniz. Biz 16 bin kişilik bir ekiple dünyanın en iyisi olmak istiyoruz. Şirketin başarısı ekip ruhundan geçer."

Panele, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Havran Kaymakamı Orhan Balcı, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel ve ESİAD Başkanı Osman Demir de katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir