"Yerel değil, genel seçim ve referandum"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu seçim, son dönemde yaşadığımız olaylarla yerel seçimin ötesine geçti. Bu seçim artık aynı zamanda bir genel seçim aynı zamanda bir referandumdur" değerlendirmesini yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin önemine değinerek vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi. 

 "Bu seçim, son dönemde yaşadığımız olaylarla yerel seçimin ötesine geçti. Bu seçim artık aynı zamanda bir genel seçim aynı zamanda bir referandumdur. Bu seçimde sadece belediye başkanlarına karar vermeyeceğiz. Bu seçimde Başbakandan mı yanayız, Başbakana saldıranlardan mı yanayız, bunun kararını vereceğiz. Seçimde Türkiye'nin istikrarının devamından mı yanayız yoksa bu istikrarı bozmaya çalışanlara mı güç vereceğiz, bunun kararını vereceğiz" diyen Bakan Yılmaz, son 10 yılda yapılan hizmetlerin istikrar sayesinde gerçekleştiğini kaydetti. 

Bakan Yılmaz, "Birileri Türkiye'nin önünü kesmek istiyor. Türkiye'yi yeniden o eski günlere, koalisyon günlerine döndürmek istiyorlar. Yeniden istikrarsızlık olsun istiyorlar" diye konuştu. 

Eskiden insanların kendi dillerinde müzik bile dinleyemediğini hatırlatan Bakan Yılmaz, şunları belirtti: 

"O günlerden bugünlere geldik. Kim yaptı peki bu reformları? AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. O yüzden bir vefa borcumuz var. Bu seçimlerde Başbakanımıza Bingöl'den, Genç'ten gür bir sesle, 'evet' diyeceğiz, destek olacağız inşallah. Sandıklar açıldığı gün Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışanlar, en güzel cevabı o sandıklarda görecekler. En güzel cevabı, halkımızdan, milletimizden görecekler." 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından ilçede yaptırılan 50 yataklı Genç Devlet Hastanesinin açılış törenine de katıldı. 

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sağlık alanında gerçekleştirilen reformlara değinerek sağlık alanındaki memnuniyetin yüzde 75 olduğunu belirtti. 

Vatandaşın memnuniyetini ölçtüklerini bildiren Yılmaz, şunları ifade etti: 

"2003 yılından bu yana Türkiye İstatistik Kurumuna bağlı bir kurum tarafından bu ölçümleri yapıyoruz. Daha önceki hükümetler cesaret edemiyorlardı. Vatandaşın memnuniyetini ölçmeye cesaretleri yoktu. Fakat biz bu uygulamayı başlattık. Dedik ki: Biz her şeyi vatandaş için yapıyoruz. Peki memnun mu değil mi? İlk anketimizi yaptığımız 2003 yılında sağlıkta memnuniyet yüzde 37, 38 civarlarındaydı. 100 vatandaşımızdan sadece 37 veya 38'i, 'memnunum' diyordu. Son yaptığımız anketlerde bu sayı 75'lere çıktı. Şu anda 100 vatandaşımıza sorduğumuzda 75'i, 'sağlık hizmetlerinden memnunum' diyor."