"Yılın KOBİ'si"ne bir teşekkür de bizden

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA / Nida YANGÖZGÜL

malatya@dunya.com

Başta kalorifer ve endüstriyel kazanlar olmak üzere ısı teknolojisi alanında Türkiye'nin dev firmalarından Mimsan'a, hak ettiği ödülle Malatya'ya yaşattığı gurur için bir teşekkür de biz edelim istedim.

Malatya'da 1983 yılından beri faaliyet gösteren Mimsan, her geçen yıl kendisini yenileyerek ve büyüyerek sürdürdüğü çalışmalarıyla, bu yıl hak ettiği başarıyı taçlandırdı. İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu yıl 5.'sini düzenlendiği "Başarılı KOBİ Yarışması"nda 3. ve 4. bölgede 49 ili kapsayan grupta En İyi KOBİ seçildi. Kriz döneminde birçok firma istihdamında kısıtlamaya giderken, Mimsan bu dönemde artış sağlamayı başardı. Bunun yanı sıra başta elektrostatik baca başta olmak üzere enerji alanında yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlarıyla bu ödülü almaya hak kazandı. Ne mutlu bize ki Malatya olarak bu kadar geniş kapsamlı yapılan bir çalışmadan birinci çıkan bir firmaya sahibiz.

Firmamız ile sürekli görüşme içerisindeyiz; yaptıkları yeniliklerden bizleri sürekli haberdar ediyorlar. Fabrikaya her gittiğimde işte üretim, işte sanayi diyebileceğim standartlara sahip bir firma Mimsan. Karınca misali çalışan insanlar, kulağa hoş gelen demir sesleri ve yola çıkmayı bekleyen hazır ürünler... İşte üretim budur demeden geçmek mümkün değil.

Firmamın almış olduğu bu ödül aslında ilimiz adına alınmış bir ödüldür diye düşünüyorum. Doğu'da olmak, üretim yapmak gerçekten zor iş. Tüm bu zorluklara rağmen başarı basamaklarını birer birer çıkan firmamıza teşekkür etmeden geçmek olmaz.

Farklı sektörlerde farklı üretimler her zaman cazip gelmiştir. Üretime merakı ve hayranlığı olan bir insan olarak, üretimde çeşitlilik, sektörde zenginlik, il ekonomisinde gelişmişliğin her zaman bizlere katkısı vardır. Tek ürüne bağımlılık ilin ekonomisini ne kadar aktif  kılabilir ki? Sektörler büyür üretim artar, üretimde çeşitlilik artar istihdam artar, kişi başına düşen milli gelir artar artar artar vs. Uzar gider bu artışlar. Her zaman birbirleri ile bağlantılı bir konumdadırlar. İnsanlar çalışır, insanlar üretim yapar, insanlar çeşitlilik sağlar ve yaşam devam eder. Asıl olan yapılan her çalışmanın istenilen standartlara uygun olması ve kaliteli yapılması; memnun bırakılan bir hedef kitlesinin olmasıdır. Mimsan'ın bunu gayet güzel bir şekilde gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Firmamıza bir kez daha teşekkürü bir borç bilir, ilimizde marka haline gelmiş, üretim yapan farklı sektörlerdeki firmaların da böyle başarılara imza atmasını temenni ederim…

Bu konularda ilginizi çekebilir