"Yolumuza devam edeceğiz"
Erdoğan, kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklediklerini söyledi
ANKARA - Kapatma davasıyla ilgili olarak, Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklediklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler ülkemize hizmet etmekten başka bir şey yapmış değiliz. Ne söylediysek onu yapan zihniyet içinde olduk. Biz yolumuza devam edeceğiz. Yolumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yoludur" dedi.
Erdoğan, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Bir gazetecinin "Ergenekon'da subayların sorgulanması söz konusu. MİT tarafından bir rapor iletildiği söyleniyor. Sizin böyle bir rapordan haberiniz var mı?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken Erdoğan, "Benim masamdan geçmeyen, yahut benim imzam bulunmayan, görmediğim, bilmediğim bir yazı, belge hakkında konuşmak haddime değildir. Böyle bir şeyi ben bilmiyorum. İçişleri Bakanı bilmiyor. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak Cemil Bey de burada. Böyle bir şey yok. Bizim bilgimiz dışında yargıya böyle bir şey intikal ettiyse onu da bilemiyoruz" dedi.
Erdoğan, AK Parti'nin kapatılması ile ilgili davada raportörün raporunu nasıl değerlendirdiği yönündeki soruyu yanıtlarken Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in AK Parti'nin savunmasını yaptığını ve ondan önce de Anayasa Mahkemesine sundukları metinler olduğunu belirtti.
Erdoğan, "Artık her şey bitmiştir. Şu anda Anayasa Mahkemesinin kararını bekliyoruz. Ne söylediysek orada. Bizler ülkemize hizmet etmekten başka bir şey yapmış değiliz" dedi.
İran'ın nükleer programı
Bir gazetecinin İran'ın nükleer programı konusunda Türkiye'nin "görev tanımının adının arabulucuk olup olmadığı" yönündeki bir soruya Erdoğan,
"Bunu tabii ben şimdi bu kadar ileri düzeyde söylemeyeyim. Çünkü bir şey belirlenmeden, adı konmadan bizim tarafımızdan açıklanırsa bu yanlış olur. Fakat tarafların bu noktada sanıyorum geleceğe yönelik bizlerden, bundan önce de olduğu gibi, yine beklentileri olabilir. Sıkıntılı durumlarda Türkiye'nin devreye girmesi istenebilir. Çünkü, her iki tarafa da bu noktada zannediyorum ki rahat görüşmeler tesis edebilecek ülke Türkiye'dir" yanıtını verdi.