"Yumruğunu kaldırıp protesto yapmamışa adam demem"

Bakan Günay, yeni anayasa paketiyle fişlemenin kalkacağını savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeni anayasa paketiyle fişlemenin kalkacağını savunarak, "Yahu insan 20 yaşında anma törenine, yürüyüşe katılmazsa, sol veya sağ yumruğunu bir şeyleri protesto etmek için havaya kaldırmamışsa, ben ona adam mı derim?" dedi.

Bakan Günay, etkinliklere katılmak üzere geldiği Mersin'de, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MESİAD) çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Günay, buradaki konuşmasında fişlemenin kalkacağını savunarak şu açıklamalarda bulundu:

"Gençlerin önündeki fişlemeyi kaldırıyoruz. Ben oğlumu yurt dışına göndereceğim, önüme polis fişi geliyor. Neymiş, filanca tarihte birilerinin anma törenine katılmış, filanca tarihte yürüyüşe katılmış. Yahu insan 20 yaşında anma törenine, yürüyüşe katılmazsa, sol veya sağ yumruğunu bir şeyleri protesto etmek için havaya kaldırmamışsa, ben ona adam mı derim? Böyle bir şey olur mu? Gençler elbette ki bir şeyleri protesto edecek. Neymiş, protesto etmiş. Mahkeme kararı var mı? Yok. Ama önüme 20 yıl sonra bir fiş geliyor. Mahkeme kararı yoksa insanların özgürlüğünü kısamazsın. Temel hak ve özgürlükler ancak anayasadaki kurallarla kısıtlanabilir."

Turizmde yeni rakipler

Türkiye'nin turizm alanında adeta atılım gerçekleştirdiğini bildiren Günay, "Şu an baktığımızda ülkemize 27 milyon turist geliyor. Niye böyle? Başladığımız noktaya baktığımızda bu rakam iyi, ama bize yetmez. İngiltere'ye 28-30 milyon turist geliyor. Bizim önümüzdeki süreçte hedefimiz burayı geçmek. İngiltere'ye insanlar dil eğitimi için gidiyor. Ama yine de biz burayı da geçeceğiz. Biz artık Yunanistan veya Mısır ile yarışmıyoruz. Artık rakibimiz İspanya, İngiltere ve Fransa. Onlar ne yapmışsa biz de onları yapacağız" dedi.

Turizmin Türkiye gibi nüfusu genç olan ülkeler için inanılmaz bir barış projesi olduğunu dile getiren Günay, o nedenle turizmin ekonomik ve sosyolojik olarak önemsenmesini istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir