Radikal önlemler yolda...

Enerji Bakanı Taner Yıldız, iş sağlığı ve güvenliğine dair yeni önlemler içinde bazı radikal kararların da olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Bakanı Taner Yıldız, maden sektörünün daha iyi bir noktaya getirilmesi gerektiğini belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın açıklanacak iş sağlığı ve güvenliğine dair yeni önlemler içinde bazı radikal kararların da olacağını söyledi.

Hazar Strateji Enstitüsü'nün ikinci kurulu yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, özellikle madenlerin ve madenlerde çalışanların güvenliği konusunda ne gibi çalışmalar yapıldığına dair değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu'nun iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yeni önlemleri yarın açıklayacağını, Bakanlar Kurulu dahil yapılan toplantılarda konunun ele alındığını kaydeden Yıldız, "Tabii ki içinde bazı radikal kararlar da olacak. Sektörün mutlaka bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya getirilmesini sağlamamız lazım" dedi.

Soma'daki maden kazasından bu yana yapılan teftiş ve denetimlerde 94 kömür ocağının kapatıldığını belirten Yıldız, "Yani iş sağlığı ve hayatı ile alakalı güvenilir çalışma ortamının oluşması için birçok açıdan konunun üzerinde durulduğunun bilinmesini isterim ve yarın Bayın Başbakanımız bunların bir kısmını sizlerle paylaşacak" dedi.
              
Rusya ile doğalgaz fiyatı görüşmeleri              

Gazprom Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev'in doğalgazda fiyat revizyonu hakkında görüşmeler yapmak üzere gerçekleşecek ziyaretinin ertelenmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Yıldız, Ermenek'teki maden kazası nedeniyle bu ziyaretin ertelendiğini söyledi.
              
"1 Ocak 2015 itibariyle formülden kaynaklanan fiyat revizyonu hakkımız olduğunu ve bunu konuşmak istediğimizi biliyorlar" diyen Yıldız, önümüzdeki günlerde Moskova ya da Soçi'de gerçekleşmesi beklenen Karma Ekonomik Konsey toplantıları sırasında bu konunun ele alınmasının beklendiğini belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir