Ramazan fırsatçılığı yapılmasın

TZOB Başkanı Bayraktar, Ramazan fırsatçılığına karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Ramazan fırsatçılığı yapılmasın" çağrısında bulundu.

Tüketicilerin yeterli ve güvenilir gıdaya uygun fiyatla erişebilmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, üreticiden tüketiciye varıncaya kadar tüm tarafların bu hususta gereken hassasiyeti göstermesini istedi. Gıdaya zam geleceği, ürünlerin Ramazan ayında zamlanacağı şeklinde çıkan haberlerin fırsatçılara zemin hazırladığına dikkat çeken Bayraktar, halkın mağdur edilmemesi için spekülatörlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı. Piyasaların canlanması için Ramazanı dört gözle bekleyen esnaf zan altında bırakılmamasını isteyen Bayraktar, son 15 günde üreticide et fiyatlarının değişmemesine karşın marketlerde dana eti yüzde 0.5, kuzu eti yüzde 2 artış gösterdiğini dile getiren Bayraktar, marketlerdeki fiyat düşüşünün üreticiden daha az olduğunu, üretici fiyatlarındaki düşüşün marketlere yeterince yansımadığının altını çizdi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Birlik Genel Merkezinde düzenlediği toplantı ile Ramazan ayından önce üretici, hal, pazar ve market fiyatlarını açıkladı. Fiyatı artacak ürünlerin de listesini verdi. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle gıda piyasalarında bir hareketlilik başladığına dikkat çeken Bayraktar, gıda piyasalarında yaşanan bu hareketliliğin bazı spekülatörlerin iştahını kabarttığını, halkın mağdur edilmemesi için spekülatörlere fırsat verilmemesini istedi. Bayraktar, piyasaların canlanması için Ramazanı dört gözle bekleyen esnafın zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Ramazanda en uygun fiyata yaş sebze ve meyve satın alınabilecek

Bayraktar, Ramazan ayında en uygun fiyatla satın alınabilecek ürün grubunun yine yaş sebze ve meyveler olduğunu dile getirdi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının sebze ve meyvenin kaliteli, bol ve ucuz olduğu bir mevsime denk geldiğini vurgulayan Bayraktar, vatandaşın bol miktarda yaş sebze ve meyve tüketebileceğini belirtti.

 

Esnaf zan altında bırakılmamalı

Bu tür haberlerin fırsatçılara zemin hazırladığını dile getiren Bayraktar, bir avuç spekülatörün, 5 milyon çiftçiyi ve 73 milyon tüketiciyi mağdur etmesinin önlemek gerektiğini vurguladı. Bayraktar, insanların haklarını küçük bir azınlığın menfaatlerine kurban edilmemesini gerektiğini söyledi. TZOB Başkanı Bayraktar, "Bizler de üreticiden tüketiciye, halkımızın tamamını yakından ilgilendiren gıda fiyatlarındaki değişimleri takip etmeye ve kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklamalarımıza devam ediyoruz. Amacımız, tüketicinin ödediği fiyattan üreticilerimizin yeterince yararlanamadığın ortaya koymak, ayrıca fiyat artışlarının üreticilerimizden mi, yoksa aracı veya perakendecilerden mi kaynaklandığı konusunda doğru bilgiler sunmak, olası bir spekülatif fiyat artışlarını önlemektir" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir