Ran Lojistik 8,2 milyon TL kar elde etti

Şirket'in aktif büyüklüğü 39 milyon liradan 41,2 milyon liraya, özkaynakları ise 10,3 milyon liradan 27,9 milyon liraya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş, 2009 yılında 8,2 milyon lira kar sağladığını bildirdi.

Ran Lojistik'ten yapılan açıklamada, geçen yılın Ekim ayında halka arzını gerçekleştiren Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin global krize rağmen 2009 yılını karla kapattığı belirtildi. Ran Lojistik'in UMS/UFRS'ye göre hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş 2009 yılı 12 aylık konsolide mali tablolarına göre, 2008 yılında 5,5 milyon lira zarar açıklayan Ran Lojistik'in, geçen yıl 8,2 milyon lira kara geçmeyi başardığı dile getirildi.

Açıklamada, Şirket'in aktif büyüklüğünün 39 milyon liradan 41,2 milyon liraya, özkaynaklarının 10,3 milyon liradan 27,9 milyon liraya yükseldiği, sürdürülebilir karlılığın önemli göstergelerinden biri olan ve 2008 yılında yüzde 0,2 seviyesindeki ticari faaliyetlerden elde ettiği brüt kar marjını ise 2009 yılında yüzde 20 seviyesine, EBITDA Marjını ise yüzde 15'ten yüzde 45'e yükselttiği kaydedildi.

"Mali Yeterlilik Oranı yüzde 251'e yükseldi"

Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş. Mali ve İdari İşler Grup Başkanı (CFO) Bülent Görer, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, global krize rağmen ticari faaliyetlerden elde edilen karın firmanın krize karşı aldığı önlemlerin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Halka arzdan elde etmiş olduğu kaynakları mali bünyesini güçlendirmek için kullanan Ran Lojistik, karlılık oranlarındaki bu iyileşme ile mali bünyesini daha da kuvvetlendirerek, Mali Yeterlilik Oranını yüzde 251 gibi yüksek bir düzeye çıkardı. Kısa ve uzun vadeli borçlarını özkaynaklarıyla ödeme gücünü gösteren bu orandaki gelişme Ran Lojistik'in gerçekleştirdiği dönüşümü yansıtıyor."

Yedeklerindeki 7,3 milyon liralık kısmın sermayeye eklenerek mevcut ortaklara bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasını ve sermaye artışını Genel Kurula teklif edeceklerini belirten Görer, "Ran Lojistik'in sermayesini 12,7 milyon TL'den 20 milyon TL'ye yükseltme kararı aldık. Bunu da Genel Kurula sunacağız" dedi.

Görer, Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin 2010 yılında da büyümesini sürdüreceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir