Referandumu gündeme getirdi

CHP'nin bedelli askerlik teklifi için "Böyle proje olmaz" diyen Erdoğan, "Gerekirse seçimden sonra referandum yaparız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlikle ilgili TBMM'ye sunduğu teklifi ana muhalefet partisinin 'bir şey yapabildim' diyebilmek için attığı adımlar olarak değerlendirdi.

CHP'nin konuyla ilgili projesinin ayaküstü yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu ülkede parası olan var olmayan var. Siz kalkıp da parası olana bedelli buyur kullan diyeceksin. Parası olmayan da askerliğini yapsın diyeceksin. Bunu adalet terazisine oturtmak durumundasınız" dedi.

Erdoğan konuyu ancak seçimlerden sonra referandum ile halka sorabileceklerini çünkü böyle bir konunun altına Tayyip Erdoğan olarak imza atmayacağını da vurguladı.

Rusya ile pürüz yok

Rusya ile Samsun Ceyhan Boru hattıyla ilgili transit ülke ücretlendirmesi konusunda bazı pürüzlerin çıktığı yönündeki haberleri yalanlayan Erdoğan, "Bazı petrol tedarikindeki sıkıntıyı da tam aksine bu görüşmelerde giderdik. Şu anda üç şirket kendi arasında önce bir şirket oluşturacaklar. Bu şirketleri oluşturmalarından bunu hükümetler arası bir güce kavuşturacağız ki samsun Ceyhan güçlü bir hat halinde bu hizmeti sürdürsün diyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir