”Reklamla saldırmakla olmaz, yatırım yapmak lazım”

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, 2010 yılında Türkiye'de 2 milyar lira altyapı yatırımı yaptıklarını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, sektöre ilişkin ''Reklamlar iyi, hoş ama bu iş reklamla saldırmakla olmaz, yatırım yapmak lazım'' dedi.

Ciliv, İşTcell Teknoloji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, her 10-15 yılda teknoloji dünyasının hızla değiştiğini ve yeni bir platformun ortaya çıktığını dile getirerek, 2010 yılı ile başlayan dönemi de ''mobil internet dönemi'' olarak adlandırdı ve ''Bundan sonra mobil internet hayatımızı değiştirecek. Yeni platformun etkisi büyük olacak'' dedi.

Kuzey Amerika'da akıllı telefon sayısının 2011'de standart telefon sayısını aşacağını kaydeden Ciliv, 2012'de akıllı cihaz satışının, masaüstü ve laptop bilgisayar satışını geçeceğini söyledi.

Ciliv, Türkiye'nin ''tarihinde ilk kez teknoloji ve sanayi devrimini zamanında yakaladığını'' ifade ederek, ''Turkcell'in mobil iletişim altyapısı, dünyadaki en iyi iletişim altyapısı. Matbaayı kaçırmış olabiliriz, buharlı teknolojiyi, elektronik teknolojisini kaçırmış olabiliriz ama mobil internet konusunda Türkiye'nin altyapısı, dünyanın en iyisi'' diye konuştu.

Şirketlerin mobil internet teknolojisini hızla uyguladığını vurgulayan Ciliv, böylece dünyada rekabet güçlerini artırma fırsatı bulduklarını belirtti.

Süreyya Ciliv, şirketin yatırımlarına değinirken de, 2010 yılında Türkiye'de 2 milyar lira altyapı yatırımı yaptıklarını kaydetti. Rakip firmalara da atıfta bulunan Ciliv, ''Reklamlar iyi, hoş ama bu iş reklamla saldırmakla olmaz, yatırım yapmak lazım'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir