Rektör adaylarının mülakatı 28 Temmuz'da başlıyor

Adayların mülakata katılma zorunluluğu bulunmuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni kurulan 23 üniversitenin rektör adaylarının mülakat takvimini belirledi.

Buna göre, ilk mülakat, 28 Temmuzda Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Bitlis Eren, Hakkari ve Siirt üniversiteleri ile başlayacak. YÖK'ün internet sitesinde yapılan açıklamada, kurula başvuruda bulunan rektör adaylarının yapılacak görüşmelere katılmalarının zorunlu olmadığı belirtildi. Açıklamaya göre, görüşmeye katılacak adayların YÖK'ün internet sitesinde yer alan "Rektör Adayları Başvuru Formu"nu doldurmaları gerekiyor. Başvuru formunda adaylardan kişisel bilgileri, akademik öz geçmişi, idari görevi, yabancı dil bilgisi, yayınları, uluslararası çalışmaları hakkında bilgi vermesi isteniyor.

Ayrıca adaylara, "Rektör Adaylığına Yönelik Bilgiler" bölümünde, "Sizi rektör adayı olmaya sevk eden temel nedenleri belirtiniz?", "Şimdiye kadar yapmış olduğunuz çalışmalar içerisinden rektör adayı olarak potansiyelinizi ve vizyonunuzu ortaya koyacağını düşündüğünüz en çok 3 çalışmayı belirtiniz ve çalışmaların amacı ve kapsamı hakkında özet bilgi veriniz", "Başvuru yaptığınız üniversite ve il ile ilgili olarak öngördüğünüz proje veya tasarılar varsa bunlardan ikisini amacı ve kapsamı ile birlikte tanıtınız", "Başvurduğunuz rektörlük göreviyle ilgili misyonunuzun ne olacağını belirtiniz" şeklinde sorular yöneltiliyor.

Mülakat takvimi

Yeni kurulan 23 üniversiteye rektör atamaları, 5772 sayılı "Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" hükümlerine göre yapılacak. Yeni kurulan devlet üniversitelerine rektör atamasını düzenleyen yasaya göre, YÖK Genel Kurulu, yeni kurulan üniversitelere rektör adayı olarak başvuran profesörler arasından seçeceği 3 adayı Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı, bunlardan birini rektör olarak atayacak. YÖK, 23 üniversitenin toplam 523 rektör adayının mülakatına 28 Temmuzda başlayacak.

Üniversitelerin rektör aday sayıları ve mülakat takvimi şöyle:

-28 Temmuz: Ağrı İbrahim Çeçen (5 aday), Ardahan (10 aday), Bitlis Eren (8 aday), Hakkari (3 aday), Siirt (10 aday)

-29 Temmuz: Tunceli (17 aday), Kilis 7 Aralık (17 aday), Mardin Artuklu (15 aday)

-30 Temmuz: Artvin Çoruh (18 aday), Kırklareli (34 aday)

-31 Temmuz: Iğdır (16 aday), Çankırı Karatekin (35 aday)

-1 Ağustos: Muş Alparslan (13 aday), Nevşehir (40 aday)

-4 Ağustos: Bayburt (24 aday), Gümüşhane (26 aday)

-5 Ağustos: Batman (14 aday), Osmaniye Korkut Ata (39 aday)

-6 Ağustos: Bingöl (8 aday), Karamanoğlu Mehmetbey (44 aday)

-7 Ağustos: Yalova (74 aday)

-8 Ağustos: Şırnak (7 aday), Bartın (46 aday).