Renault Trucks, çevre dostu araçlarını tanıttı

Şirket, Yeni Premium Euro 5 aracı başta olmak üzere Euro 5 motor teknolojili araç gamını tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault Trucks Türkiye, Yeni Premium Euro 5 aracı başta olmak üzere, "çevre dostu" Euro 5 araç gamını tanıttı.

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, tanıtım nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, Renault kamyonlarında, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'deki müşterilerine de "en son" motor teknolojisinin faydalarını sunmaya karar verdiklerini ifade etti.

Pollien, Euro 5 motorlarının, güç ve yakıt tasarrufunun tüm avantajlarının yanı sıra çevre koruma politikasını sürdürdüğünün altını çizdi.

Pazara ilişkin bilgi de veren Pollien, 6 ton üstü araç pazarının dünya genelinde yüzde 26, Avrupa'da yüzde 45, 16 ton üstü araç pazarının dünya genelinde yüzde 29, Avrupa'da yüzde 48 gerilediğini ve Türkiye'de pazarda yüzde 40 civarında düşüş görüldüğünü anlattı.

Pollien, nakliye sektörün ve müşterilerinin, yaşanan krizden önce bunun emarelerini görmeye başladıklarını ve krizden çok etkilendiklerini belirterek, "Son 50 yıldır yaşanmamış bir düşüşten bahsediyoruz" dedi.

Renault Trucks'ın Türkiye'de krize rağmen iyi bir varlık gösterdiğine işaret eden Pollien, bunu devam ettireceklerinden emin olduğunu söyledi.

Pollien, Bursa'da Euro 5 üretimine başladıklarını bildirerek, araçların yüzde 92-96'ya kadar geri dönüştürülebilir materyalden üretildiğini kaydetti.

Yeni Renault Premium Euro 5

Test kuruluşu TÜV Almanya tarafından onaylanan raporlara göre, Yeni Renault Premium Euro 5'in sağladığı 100 kilometrede 1,6 litrelik yakıt tasarrufu, yılda 150 bin kilometre yol kateden bir kamyonda 2 bin 400 litre yakıt, günümüz değerleriyle yılda 7 bin liraya varan ekonomik kazanç anlamına geliyor.

Şanzıman ve hidrolik retarderi yenilenen araç serisinde Euro 5 Motor Premium Lander 6x4'te 380/430 bg, Premium Lander 8x4'te 430/460 bg, Premium Uzunyol 4x2 Aliliance'ta 430 bg, Premium Uzunyol 4x2 Privilege 460 bg, Midlum 4x2 220 bg seçenekleriyle satışa sunulacak.

Kerax ve Magnum serilerinde 430-460-480-520 bg Euro 5 motor seçenekleri bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir