Renault'dan Türkiye'ye iki ödül

Telefon ve gizli müşteri anketi sonucu baz alınarak 82 ödülün dağıtıldığı 2010 Renault Global Kalite Ödülleri'nde Türkiye'ye iki ödül verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2010 Renault Global Kalite Ödülleri'nde Türkiye'ye iki ödül geldi.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, 36 ülkede telefon ve gizli müşteri anketi sonucu baz alınarak 82 ödülün dağıtıldığı 2010 Renault Global Kalite Ödülleri'nde, Mardin Yetkili Satıcısı Tuğmaner Otomotiv ve Denizli Yetkili Satıcısı Sadıkoğulları Otomotiv, başarılı sonuçlarından dolayı ödüllendirildi.

Renault Global Kalite Ödülü yarışması sonunda dağıtılan ödüller satışta ve satış sonrası hizmetlerde en yüksek hizmet kalitesi sunan Renault yetkili satıcı ve yetkili servislerini ödüllendiriyor. Yarışmada, en çok ilerleme gösterenlere de ayrıca ödül veriliyor.

2010 yılı için satış ve satış sonrası hizmetlerde müşteri memnuniyeti konusunda, bu ülkelerde telefonla 300 bini satış, 900 bin satış sonrası olmak üzere yaklaşık 1,2 milyon müşteri ile anket yapıldı. Ödüllendirilen yetkili satıcılar satışta ortalama yüzde 94, satış sonrasında yüzde 87 tavsiye edilirlik oranı aldı.

KPI (Anahtar Performans Göstergesi) kategorisinde iki yıldır arka arkaya en yüksek puanı alan Mardin Yetkili Satıcısı Tuğmaner Otomotiv adına Mahmut Rasim Tuğmaner, KPI Puanı Gelişim Kategorisinde ise en iyi performansı gösteren Denizli Yetkili Satıcısı Sadıkoğulları Otomotiv adına Oktay Mersin, Paris'te düzenlenen törenle ödül sertifikalarını Renault'nun Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Jerome Stoll ve Satış Ağları Geliştirme Direktörü François Ruppli'den aldı.

Ödül kazananları kutlayan Jerome Stoll, "Sizin katkılarınız sayesinde dünya düzeyinde ölçülen sonuçlar, Renault Mükemmellik Planının (PER 4) başlangıcından bu yana sürekli olarak artış gösterdi. Renault için kalite çok önemli, diğer yandan müşteri memnuniyeti markanın her zaman birinci hedefi olmuştur. Renault bunu taahhüt ediyor" dedi.

Açıklamada verilen bilgiye göre, 2010 yılında tüm dünyadaki 10 müşteriden 9'u Renault'nun satış, 8'i ise satış sonrası hizmetlerinden tamamen memnun olduğunu dile getirdi. Bu rakamlar yarışmanın düzenlenmesinden bu yana 7 puan artış gösterdi.

PER4 projesi kapsamında yapılan kalite ölçümlerinde 2007 yılına göre 2010'da yeni araçlarda global olarak (QVN) tavsiye edilme oranı yüzde 82,5'ten yüzde 88,7'ye, satış sonrası hizmetlerde (QSN) tavsiye edilme oranı ise yüzde 71,6'dan yüzde 80,3'e yükseldi. Son 12 ayda global ortalamaların her ikisinin de üstünde tavsiye edilme oranları yakalayan Renault MAİS, 2011 yılı için QVN'de yüzde 93, QSN'de ise yüzde 83 oranlarını hedefledi. Nisan 2011 sonu itibariyle bu oranlar sırasıyla yüzde 91,87 ve yüzde 81,9 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir