Reyhanlı'da polis göstericilerle çatıştı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 51 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı yerde, yürüyüş yapmak isteyen gruba polis gam bombaları ile müdahale etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 51 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları protesto etmek için ilçe girişinde toplanan bin 500 kişilik grup, polis barikatıyla engellenmek istendi. Barikat aşan göstericiler polise taş atarken, güvenlik güçleri de gaz bombası ile kalabalığı dağıtmak istedi.

İkinci patlamanın olduğu PTT binası meydanında güvenlik önlemi alan polise, göstericilerden bazıları taş atınca, polis kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Dumandan etkilenen göstericiler geri çekilerek Atatürk Caddesi'nde yeniden toplandı ve 'Hükümet istifa' sloganı attı. Emniyet güçlerinin gösterileri dağıtmak bir süre müdahalede bulundu.

1’İ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI

 Çıkan olaylarda, 1’i polis 4 kişi gazdan etkilenerek, Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yürüyüş yapan gruptan bazı göstericilerin polise taş atması sonucu, polisin gazlı bomba ve basınçlı su ile yaptığı müdahaleyle başlayan gerginlik, kalabalığın dağılmasıyla sona erdi. Polis, araçlardan yaptığı anonslarla, "Sayın Reyhanlılar evinize ve işyenize dönünüz" çağrısı yaptı.