Reyting şirketlerine operasyon

Televizyon kanallarının izlenme oranlarını belirleyen reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı. Emniyet ekipleri, Nielsen Audience Measurement'in Kadıköy'deki binasında arama yapıyor.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, reyting ölçüm şirketleri ile bazı film yapım firmalarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında firma sahiplerinin de bulunduğu 2'si kadın 7 kişi yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada, harddiskler, 5 adet cep telefonu, çok sayıda dijital malzeme ile dokümanlar ele geçirildi.

Söz konusu şirketlerin bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi.

Nielsen Audience Measurement'da arama

Emniyet ekipleri, Nielsen Audience Measurement Piyasa Araştırmaları Hizmetleri AŞ'nin, Kadıköy'deki binasında arama başlattı.

Koşuyolu Katip Salih Sokak'taki şirketi binasına gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin başlattığı arama gece saatlerine kadar sürdü.

Medyapım ve TIMS Prodüksiyon da arandı

Operasyon kapsamında Medyapım ve TIMS Prodüksiyon'da arama yapıldı.

Levent Mahallesi Karanfil Caddesi Yeşil Çimen Sokak'taki Medyapım ile  Levent Caddesindeki TIMS Prodüksiyon'a gelen Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri, bu şirketlerde arama yaptı.

Polis ekipleri, aramaların tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde  şirketlerden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında Ankara'da 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da Mehmet  A. ile Selçuk A, Uğur A. ve Doç. Dr. Uğur Ç'yi gözaltına aldı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne  götürüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir