Rize Meydanı'ndan Haberal'a selam gönderdi

Kılıçdaroğlu'nun Rize'deki gündeminde Ergenekon'da tutuklu Prof. Dr. Mehmet Haberal da yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum turuna bugün Rize ile devam etti. Rize Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasında Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu bulunmasına da değindi.

CHP lideri şöyle konuştu: "Sizin bir hemşehriniz var, dünya çapında, adı Mehmet Haberal. Binlerce hayat kurtardı, binlerce kişiyi ameliyat etti, üniversite kurdu ve içeride. Kendisine bir tek soru bile terörle ilgili sorulmadı. Yazık günah değil mi bu insana? Yurt dışına mı kaçacak, başka yere mi kaçacak? Hayır. Buradan Rize Meydanı'ndan Haberal'a selam gönderiyoruz."

27 Nisan e-muhtırasına tepki

12 Eylül 1980 darbesini yapanların yargılanmasına imkan tanıyan düzenlemenin TBMM'de AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "27 Nisan e-muhtırası" sonrasındaki gelişmeleri de eleştirdi.

"27 Nisan e-muhtırasını" yazdığını söyleyen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a emekli olduktan sonra zırhlı araç alınmasını ve Bakanlar Kurulu kararıyla üstün hizmet madalyası verilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben soruyorum; muhtıra veren adama üstün hizmet madalyasını niye verdiniz? Size söz, bizi iktidar yapın darbecilerden hesap nasıl sorulurmuş görün" diye konuştu.

CHP iktidarında yeni bir anayasa yapılacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında yapılan anayasaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile "evet" oyu vereceğini söyledi.

Onurlu bir Türkiye isteyen herkesi CHP çatısı altında toplanmaya çağıran Kılıçdaroğlu, "Siyasete yırtık ayakkabı ile girip mal varlığının hesabını veremeyenler kul hakkı yemekle suçlanırlar. Onları sizin vicdanınıza bırakıyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir