Rize'de çete operasyonu

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayet, adam öldürmeye azmettirmek, tehdit ve yağma gibi suçlara karıştığı belirtilen bir suç örgütü belirlediler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE - Çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik Rize, İstanbul ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda, cinayet, yağma ile tehdit gibi suçlara karıştıkları ileri sürülen ve aralarında 3 kamu görevlisinin de yer aldığı 16 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayet, adam öldürmeye azmettirmek, tehdit ve yağma gibi suçlara karıştığı belirtilen bir suç örgütü belirlediler.

Yapılan belirlemeler sonrası izlemeye alınan çetenin faaliyetlerine son verilmesi ve üyelerinin yakalanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların ardından, Rize'nin yanısıra İstanbul ve Şırnak'taki 42 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında 3 kamu görevlisinin de bulunduğu N.A., M.Ö., B.Y., İ.Ç., S.A., O.A., K.Y., A.F.T., M.N.A., R.A., Ş.Ö, D.H., Ö.Ç., M.Y., M.A. ve M.A. yakalandı.

Bu kişilerin ev, işyeri ve üzerlerindeki aramalarda, 3 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 tüfek dürbünü, 1 el dürbünü, 2 av tüfeği uzatma namlusu, 2 balistik yelek, 6 komando bıçağı, 1 kılıç, 5 gram esrar ile tabanca ve tüfek mermileri ele geçirildi.

Çeteyle bağlantılı olan 1 kişinin başka bir suçtan dolayı cezaevinde tutuklu olduğu, 7 kişinin de arandığı öğrenildi.