RK, elektrik dağıtım ihalelerine onay verdi

Çoruh, Osmangazi ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım şirketlerinin özelleştirmesinde sakınca görülmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, Çoruh, Osmangazi ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin teklif sahipleri tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulunun Çoruh, Osmangazi ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında yapılan inceleme sonucu verdiği kararlar Kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Çoruh

Kurul, Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin AKSA Elektrik Perakende Satış A.Ş. veya Çalık Enerji ve Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. veya Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi talebi üzerine yaptığı incelemeyi tamamladı.

İnceleme sonunda; Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından devralınması işleminin Rekabet Kanunu ve mevzuat uyarınca izne tabi olduğuna karar verildi.

Ayrıca adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleştirilecek muhtemel devralma işlemi sonucunda ilgili Rekabet Kanununda belirtilen nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığı, bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığı kararlaştırıldı.

Osmangazi

Kurul ayrıca Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin Eti Gümüş A.Ş. veya AKSA Elektrik Perakende Satış A.Ş, Sarar Giyim Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.- Sarar Büyük Mağazacılık Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu veya KCETAŞ-Ayen Ortak Girişim Grubu veya Kolin İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. veya Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., tarafından devralınması işlemine izin verilmesi talebi üzerine yaptığı incelemeyi de sonuçlandırdı.

Buna göre, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin söz konusu teşebbüslerden herhangi biri tarafından devralınması işleminin de Rekabet Kanunu kapsamında izne tabi olduğuna karar verdi.

Kurul, adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleştirilecek muhtemel devralma işlemi sonucunda kanunda belirtilen nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığını, bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığını kararlaştırıldı.

Yeşilırmak

Rekabet Kurulu son olarak Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin Çalık enerji ve Sanayi Ticaret. A.Ş. veya Anadolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. veya Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. veya Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi talebi üzerine yaptığı incelemeyi de tamamladı.

İnceleme sonucunda Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında söz konusu hisselerin adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından devralınması işleminin izne tabi olduğuna karar verdi.

Kurul ayrıca adı geçen teklif sahipleri tarafından gerçekleştirilecek muhtemel devralma işlemi sonucunda aynı ilgili kanun maddesinde belirtilen nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığına işaret ederek, bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca görmedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir