Rusya Savunma Bakanlığı'ndan 'Suriye' açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'ye ait hava üssüne füze saldırısının ardından Suriye'nin hava savunma sistemlerinin güçlendirileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya, Suriye ordusunun hava savunma sistemini güçlendirme planları olduğunu ve ABD ile askeri teknik iletişim kanallarını açık tutulmasına rağmen bilgi alışverişinde bulunmayacağını açıkladı.

Bakanlık füze saldırısında dört Suriyeli askeri personelin öldüğünü, ikisinin kayıp olduğunu ve altı askerin yaralandığını belirtti. Saldırıda altı savaş uçağı da tahrip oldu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov da, "ABD ile teknik askeri iletişim kanallarını açık tutacağız ancak bilgi alışverişinde bulunmayacağız" dedi ve saldırının ardından havada ABD ile karşı karşıya kalma riskinin belirgin ölçüde arttığını da söyledi.

Rusya, füze saldırısının ardından ABD ile Suriye'de geçerli hava güvenlik anlaşmasının askıya alındığını daha önce açıklamıştı. Kremlin, ABD'nin saldırısının İslam Devleti'nin çıkarları doğrultusunda yapıldığını belirtti.

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin saldırısının hemen ardından militanların Suriye ordusu mevzilerine karşı taarruza geçtiğini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir