Saati 11 bin euroya 'hava taksi'

Borajet, ekim ayından itibaren hava taksi hizmetine başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pervaneli uçak modelleri ile bölgesel hava taşımacılığı yapan Borajet, dünyanın en gelişmiş teknolojisini barındıran, en modern ve ultra uzun menzilli business jet uçağı ile Ekim ayından itibaren hava taksi hizmeti de vermeye başlayacak.

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, 2007 yılında hava taksi hizmeti vermek üzere kurulan Borajet'in, bölgesel havacılıkta yatırım kararının alınmasıyla geçen yıl bölgesel havacılık konusunda faaliyete geçtiğini ve 7 Mayıs'ta ilk uçuşun Tokat'a gerçekleştirildiğini belirtti.

Borajet'in toplam 105 milyon dolar yatırımla kurulduğunu ifade eden Peker, şu anda Adana, Antalya, Antalya Gazipaşa, Bodrum, Bursa, Diyarbakır, Edremit-Burhaniye, İstanbul, Samsun, Tokat, Trabzon ve Zonguldak'a seferleri olduğunu anlattı.

Yeni hatlar açılacak

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, Kanada'nın Bombardier firmasına sipariş ettikleri 2010 model dünyanın en uzun menzilli uçaklarından olan Global Express XRS'i, Ekim ayında teslim alacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu uçaktan Türkiye'de bir tane daha yok. Bu uçakla, iş adamlarından isteyenler için özel uçuşlar düzenlenecek. Uçak Bombardier'in en yüksek performanslı uçağı. 6 bin 500 mil menzili var. Türkiye'den direk Amerika'ya gidebilen bir uçak. Bu çok özel uçak 14 kişilik. Dünyadaki mevcut tüm havacılık teknolojisini barındırıyor. Hiçbir eksiği yok. Çok yüksek irtifa tabanlı. 51 bin feet tavanlı ve uzun menzilli bir jet uçağı. Uçak 50 milyon dolar değerinde. Hava taksinin saat ücreti 11 bin euro civarında. Bekleme şartları karşılanırsa gittiği yerlerde bekleyebilir."

Peker, bölgesel taşımacılıkta kullanılan uçakların pervaneli ATR 72-500 tipi yolcu uçağı olduğunu ifade ederek, şirketin şu anda 4 tane uçağı bulunduğunu söyledi. Peker, uçak sayısını 2 yıl sonra 5'e, 5 yıl sonra da 10 çıkarmayı hedeflediklerini ve talebin olduğu yerlere de yeni hatlar açmayı planladıklarını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir