Sabancı 2 bin kişi alacak

Dinçer, "Yaklaşık 2 bin yeni istihdamla Sabancı Perakende Grubu'nda 17 bin 500 çalışana ulaşacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Perakende Grubu'nun 2010 sonunda yüzde 13 büyümeyle yaklaşık 5 milyar lira ciroya ulaştığını belirterek, bu yıl yüzde 20 büyüme hedeflediklerini bildirdi.

Sabancı Perakende Grubu'nun 2010 sonunda yüzde 13 gibi bir büyümeyle yaklaşık 5 milyar lira ciroya ulaştığını belirten Dinçer, "2011 için hedefimiz yüzde 20 büyümedir. 207 milyon TL'lik bir yatırım planımız var. 340 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 bin kişilik istihdam ekleyerek Sabancı Perakende Grubu'nda 17 bin 500 çalışana ulaşacağız" diye konuştu.

CarrefourSA'nın satın almalarına yönelik bir soru üzerine de, Dinçer, "CarrefourSA ayağında çıkan fırsatları değerlendireceğiz. Bu bizim kontrolümüz dışında bir şey. Satmaya niyetli zincirler olduğu takdirde çıkan fırsatları değerlendireceğiz. Devam eden görüşmeler yok" dedi.

Bu yıl halka açılma planımız bulunmuyor

Sabancı Grubu'nun 4 şirketi halka açacağının hatırlatılması üzerine Haluk Dinçer, "2012'de 4 şirketimizin halka açılabileceği söylenmişti. 2012'de o günkü şartlar uygun görülürse bu değerlendirilecektir mutlaka. Bu yıl için böyle bir planımız yok" açıklamasında bulundu

Teknosa'nın gündeminde satın alma, birleşme yok

Teknosa'yı, Amerikalı e-bay'ın satın alacağına ilişkin bir soru üzerine Dinçer, "Zaman zaman böyle şeyler çıkabilir. Teknosa'nın gündeminde, herhangi bir satış, birleşme, herhangi bir başka bir şey yok. İşlerimize konsantre olarak çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Teknosa yüzde 20 ciro artışı bekliyor

Bu arada Teknosa, saatte 2 bin 250 ürün sattığı 2010 yılını 1.4 milyar TL ciro artışı ile kapatırken, 2011 yılında ciroda yüzde 20 artış bekliyor.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 2011 yılında 30 milyon dolarlı yatırım bütçesi belirlediklerini ve bu yıl 30 mağaza açarak, bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Iğdır ve Ağrı'ya mağaza açacak

Teknosa'nın, bu yıl açılması planlanan 57 AVM'nin büyük çoğunluğunda yer alacağını, AVM dışında da mağaza açacaklarını, bu yıl açılacak Iğdır ve Ağrı mağazalarının da bunlardan biri olduğunu söyledi. Yurt dışı projelerine ilişkin de bilgi veren Nane, "Romanya'dan çıktık ama diğer ülkeler sürekli radarımızda. Sektörler ekipler, yurt dışında gezilerde bulunuyorlar. Yakın zamanda Suriye, Azarbaycan, Bosna Hersek, Libya, Fas'a ziyaretler oldu. Arkadaşlarımız da bu ekiplerde yer aldı. Uygun zamanda uygun fırsatları kolluyoruz, olursa yut içi ve yurt dışında alacağız" açıklamasında bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir