Sabancı, enerji şirketlerini yapılandırıyor

Holding'in iştirak portföyünde yer alan enerji şirketlerinin yeniden yapılandırılması doğrultusunda yeni bir anonim şirket kurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding'in iştirak portföyünde yer alan enerji şirketlerinin yeniden yapılandırılması doğrultusunda yeni bir anonim şirket kurulacak.

Sabancı Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Holding'in 20 Aralık 2011 tarihinde enerji şirketlerinin yapılandırılmasına ilişkin gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul gündemine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, olağanüstü genel kurulda, şirketin iştirak portföyünde yer alan Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi, Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış Anonim Şirketi, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış Anonim Şirketi ve Enerjisa Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi unvanlı şirketlerin hisse senetlerinin kısmi bölünme yoluyla kurulacak anonim şirkete ayni sermaye olarak devrine ilişkin karar alınacağı belirtildi.

Sabancı Holding'in konuya ilişkin ek açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

"Kısmi bölünme ile; iştirak portföyümüzde yer alan enerji şirketlerinin yeniden yapılandırılması doğrultusunda yeni bir anonim şirket kurulacaktır. Böylece mevcut haliyle doğrudan sahip olunan enerji şirketleri hisse senetlerine, bunların kurulacak anonim şirkete kısmi bölünme yoluyla konulması ile aynı oranda dolaylı olarak sahip olunmaya devam edilecektir.

Yeni yapı ile lisans yönetmelikleri nedeniyle ayrı tüzel kişiler olmak zorunda olan enerji şirketlerinin hedeflerinin ve faaliyetlerinin dikey entegre yapı içinde stratejik olarak koordine edilmesi, yönlendirilmesi ve kontrol edilmesi ile şirketlerin ihtiyacı olan hizmetlerin merkezileştirilmesi, tasarruf ve verimlilik artışı sağlanması amaçlanmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir