Sadece öğretmene ek ders ücreti verilecek

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, MEB'in yeniden yapılandırılması konusunda bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Bakanlıkta var olan ek ders ücreti uygulamasına son veriyoruz. Öğretmenler ek ders ücreti alacaklar" dedi.

Başkent Öğretmenevi'nde basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılanmasına ilişkin bilgi verdi ve soruları yanıtladı. Personel gelirinin iyileştirilmesi için çalışma yapacaklarını bildiren Dinçer, sadece öğretmenlere ek ders ücreti ödeneceğini, diğer personel için de fazla mesai, makam tazminatı gibi ödemeler getireceklerini, bu konuda herhangi bir hak kaybı yaşanmayacağına dikkati çekti.

Yapılanma çerçevesinde hiçbir personelin hiçbir hak kaybına uğramayacağına, personel sayısında değil yönetici sayısında azalma olacağına vurgu yapan Dinçer, MEB'e 450 uzman alınacağını, bunların bir süreç içerisinde istihdam edileceğini bildirdi.

Dinçer'in açıklamalarında öne çıkan diğer ifadeleri şunlar:

-Artık daha etkin ve verimli çalışacak, daha esnek ve daha bütüncül bir yapıyla hedefe odaklanmış bir Milli Eğitim Bakanlığı hayal ediyoruz.

- Bakanlıkta kariyer uzmanlık sistemini kurduk. Tıpkı başbakanlıkta, devlet planlama teşkilatında, hazine müsteşarlığında olduğu gibi bu bakanlıkta da kariyer uzmanları yetişecek.

- Bakanlıkta var olan ek ders ücreti uygulamasına son veriyoruz. Öğretmenler ek ders ücreti alacaklar. İdari personelin ek ders ücreti alması bence çok doğru bir yaklaşım değildi. Bunu kaldırıyoruz.

- Biz dünyayı yeniden keşfetmedik. Her şeyi yeniden tanzim etmedik. Bakanlığı alt üst edecek bir düzenleme de yapmadık.

Sözleşmeli yönetici çalıştırılabilecek

Milli Eğitim Bakanlığını yeniden yapılandıran kararname, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile "Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü ile İlköğretim Genel Müdürlüğü birleştirilerek Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, mesleki eğitimle ilgili birimler de Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü" adını aldı. Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Talim Terbiye Kurulu Başkanı, Genel Müdür gibi kadrolara atananlar sözleşmeli olarak çalıştırılabilecek. Yeni düzenlemeyle bakanlığın müsteşar yardımcısı sayısı da 7'den 5'e düşürüldü.

Yöneticilerin atanmasında sadece hizmet süresi değil, aynı zamanda performans ve yeterlilikleri esas alan bir ilke getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir