Sağlık çalışanları hikaye yarıştıracak

Malatya Tabip Odasınca düzenlenen yarışmaya, sağlık çalışanları katılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya Tabip Odası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla "Şiddete Beyaz İsyan" konulu hikaye yarışması düzenledi.

     Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, yarışmanın jürisinde yer alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ile düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
     Sağlıkta şiddet konusuna ülke çapında dikkati çekmek amacıyla hikaye yarışması düzenlemeye karar verdiklerini belirten Yalçın, "Meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıları belki bu yolla dile getirebilir ve bu sorunu gündeme taşıyabiliriz" diye konuştu.
     Jüri üyesi Yakıncı ise Malatya Tabip Odasının düzenlediği hikaye yarışmasının, Türkiye'de şiddete bakış açısına farklı bir boyut getireceğine inandığını söyledi.
     Şiddetin, sağlık personelinin en büyük problemlerinden biri olduğunu vurgulayan Yakıncı, bu hikaye yarışmasıyla soruna farklı çözümler getirmek istediklerini belirtti.
     Sadece sağlık çalışanlarının katılabileceği yarışma için hikayeler, 30 Ekim'e kadar "siddetebeyazisyan@gmail.com" internet adresine gönderilecek. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde törenle verilecek.