Sağlık kuruluşuna 'takip numarası' uyarısı

SGK, işlem görmeyen takip numaralarının silinmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigortalıların, muayene katılım bedeli olarak fazla ödeme yapmaması için sağlık kuruluşlarına, işlem görmeyen 'takip numaralarının' en kısa sürede silinmesi uyarısında bulundu.

SGK, sigortalıların "muayene katılım bedeli" adı altında yaptıkları ödemeler konusunda sağlık kuruluşlarına yönelik duyuru yayımladı. Duyuruda, sağlık yardımı yapılan hak sahiplerinden, başvuru yaptıkları sağlık tesisine göre belirlenmiş "muayene katılım bedeli" alındığı anımsatıldı. Bu bedelin, kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından mahsup edilerek, diğer kişiler için reçete ile başvurulan sözleşmeli eczaneler tarafından kişilerden tahsil edilerek alındığı ifade edilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Sağlık kuruluşunda muayene olmakla beraber herhangi bir reçete verilmeyen kişilerin ödeyecekleri muayene katılım ücreti sistem üzerinde, sağlık tesisi bazında ve alınan MEDULA takip numarası altında toplanmaktadır. Bu durumda, ilgili kişiye daha sonra reçete verildiğinde, eczane sistemi tarafından adına takip numarası alınmış fakat reçete düzenlenmemiş bütün takip numaraları için katılım payı hesaplanmakta ve tahsil edilmektedir. Uygulama gereğince sağlık tesislerinin kişiler adına başvuru anında aldıkları MEDULA takip numarası oldukça önem kazanmakta olup, işlem yapmadıkları veya yapmayacakları takip numaralarının silinmesi gerekmektedir. Aksi taktirde bu takip numaraları muayene olan kişiler için muayene katılım ücreti olarak sistemde toplanmış olacağından tahsili gerekecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları bakımından alınan ancak işlem görmeyen takip numaralarının en kısa sürede silinmesi önem arz etmektdir."