Sağlıkçılar turizm fuarında buluşuyor

Sağlık turizminin yurtiçi ve yurtdışında canlı tutulmasına ve gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Sağlık Turizmi Fuarı 19-22 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği fuara devlet ve üniversite hastaneleri, özel hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, termal tesisleriyle birlikte 56 ülkeden birçok yatırımcı firma katılacak.

Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, fuara yurtiçi ve yurtdışından on bine yakın ziyaretçi beklediklerini ifade ederek, ''Fuar için özel olarak oluşturulan alım heyeti katılımcı firmalarla buluşacak. Alım heyetinde 56 ülkeden doktor, aracı kurum, hastane, klinik sahipleri ve hükümet yetkililerinden oluşan 200 misafir yer almaktadır. Katılımcı firmalar, tanıtım imkânı bulmalarının yanı sıra birlikteliği başlangıçlarının en etkili mecrası olan ‘birebir toplantılarla’ direkt sonuç alabilecekler" diye konuştu.

"Pazar payını arttırmalıyız"

Fuarın amacının ülkemizin dünya sağlık turizmi pazarındaki bilinirliğini artırmak olduğunu vurgulayan Çetin, “Hastane ve termal tesislerimizin ileri seviyede kalite standardına rağmen, beklentilerini karşılayacak ziyaretçi sayısına ulaşamadığı görülmektedir. Bunda tanıtım imkânlarının sınırlı olmasının etkisi büyük. Tüm sektörlerin kendilerine ait bir fuarları olduğu halde, hastane ve termallerin medikal ağırlıklı fuarlarda destekleyici bir yan sektör olarak yer almasının büyük etkisi bulunmaktadır. Sağlık Turizmi Fuarı sektörümüzdeki bu boşluğu dolduracak ve beklentileri karşılayacaktır" dedi.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2015 yılında yaklaşık 20 milyon insanın tedavi amacıyla seyahat edeceğini belirten Mustafa İsmail Çetin şu bilgileri verdi: “Türkiye'nin küresel ölçekte sağlık turizmi pazarından aldığı payın giderek artması beklenmektedir. Ekonomik yönden ilerlemesine paralel olarak sağlık sektöründe de çok büyük atılımlar yapıldı. Hastane ve termal tesislerimizin standardı ve verilen hizmet kalitesi çok üst eviyelere çıktı. Her yıl sayıca artmaya devam eden sağlık tesislerimiz nitelik olarak da sürdürülebilir bir gelişme içerisindedir. Türkiye'nin doğal kaynakları, turizm imkânları, kültürel ve tarihsel zenginliği, çevre ülkelerle duyulan sosyo-kültürel yakınlı ülkemizi bu alanda çok önemli bir konuma taşımaktadır.”

Bu konularda ilginizi çekebilir