Şahin’in, inovatif sucuğunu Marmara Bölgesi de beğendi

Şahin Sucukları’nın Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlar sonrası geliştirdiği çemensiz ve sarımsaksız sucuklar, en çok çalışan kesimin yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nde beğenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN BÜYÜKŞAHİN - İSTANBUL

Gelişmek ve büyümek için Ar-Ge’ye yatırım yaptıklarını ifade eden Şahin Sucukları Genel Müdür Yardımcısı Murat Beşiktaş, Ar-Ge sayesinde inovatif ürünler geliştirdiklerini belirtti. Türk insanının artık klasiklerin dışında tatlar talep ettiğini ve yenilik istediğini vurgulayan Beşiktaş, “Tüketim ve insanların alışkanlıkları değişiyor. Bunu da ancak Ar-Ge ile ortaya çıkarabilirsiniz. Yeniliklerin kendiliğinden olması mümkün değil. Ar-Ge çalışması yapmadan bir ilham gelmesi de düşünülemez. Ar-Ge artık bir gereklilik haline geldi. Artık 21. yüzyılda Ar-Ge departmanları şirketlerin en önemli birimlerinden biri durumuna geldi. Ar-Ge, şirketler için üretim kadar, pazarlama kadar, satış kadar, insan kaynakları kadar önemli bir birimdir. Şahin Sucukları için de böyle, aynı değerdedir” dedi. 

İnovatif ürün olarak geliştirdikleri çemensiz ve sarımsaksız sucuğun beğenildiğini anlatan Beşiktaş, şunları söyledi: “Bu ürünün beğenildiğine dair geri dönüşleri, satış rakamlarından, tat testlerinden, bölgesel satışlardan anlayabiliyoruz. En çok Marmara’da talep gördü. Çünkü iş dünyasının, çalışanların özellikle de kadınların çoğu bu bölgede. Yani tüketici alışkanlıklarına göre sınıfl andırdığımızda Marmara Bölgesi’nde bu ürüne talebin daha fazla olduğunu söyleyebiliyoruz. Diğer bölgelerde de beğenildi, geri dönüşleri iyi ama miktar bazında, oransal olarak baktığımızda Marmara Bölgesi başı çekiyor. Geri dönüşlerinden biz de memnunuz. Çünkü sucukta olmayan bir ürün yapıyorsunuz, sucuktan çemeni, sarımsağı çıkarıyorsunuz. İnsanlar önce bir merakla aldı, sonrasında da alışkanlığa dönüştüğü. Kolay süreçler değil aslında. Bununla beraber, acısız sucuk ve tuzu azaltılmış sucuk da inovatif ürünlerimiz arasında.” 

İhracat hedefi 5 milyon dolar 

Geçtiğimiz yılın Türkiye için olduğu kadar kendileri için de zor bir yıl olduğunu kaydeden Beşiktaş, yüzde 2 büyüme rakamlarının da bunu gösterdiğini aktardı. Seçimler ve diğer gelişmelerin Türkiye ekonomisini etkileyen faktörler olduğunu dile getiren Beşiktaş, “Ekonomi etkilenince dolayısıyla bizleri de etkiliyor. Yine de kendi açımızdan baktığımızda biz kendimizi başarılı buluyoruz. Başarı, değerlendirme rakamlarla ölçümlenir elbette ama yaptıklarınız ve sektöre katkınız da önemli. İhracatı, her platformda, her yerde sürekli dile getiriyoruz. 2015 yılı hedefimiz 5 milyon dolar. Tabi bizim işlenmiş et sektöründe ihracat gerçekten çok zor. Birincisi, tekrar tekrar söylediğimiz gibi et fiyatlarının yüksekliği, ikincisi sağlık ve hijyen nedenleri ile kapanan gümrükler, yasaklanan ülkeler. Bunlar bizim en önemli sıkıntılarımız” ifadelerini kullandı. 

Son 5 yılın en büyük tesisi yapılıyor 

Yeni yatırım planlarının olduğunu söyleyen Beşiktaş, Kayseri’de Mimar Sinan Organize Sanayi’deki büyük bir yatırım yaptıklarını kaydetti. Beşiktaş, “Mimar Sinan’da yaklaşık 70 dönüm üzerinde, 40 dönüm kapalı alanı olan, Türkiye’nin en modern ve Türkiye’de ile Avrupa’da son 5 yılda yapılan en büyük tesisi yapıyoruz. Bir de kırmızı et yatırımımız olacak. Bu arada inovasyon çalışmalarımız devam edecek. Halen de devam eden yeni bir yenilikçi ürünümüzü, Ağustos- Eylül gibi tüketicilerimizle buluşturacağız” diye konuştu.

Kayseri'nin markası ödülü

Şahin Sucukları, Kayseri Ticaret Odası’nın düzenlediği “Kayseri’nin Markası Ödülü”nü almaya hak kazanan firma oldu. Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, “Markamız artık uluslararası hale geldi. Körfez ülkelerinden, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden çok sayıda alıcı bizi ziyaret ediyor ve ürünlerimizi talep ediyor. Hammaddemiz olan etin fiyatı Avrupa ortalamasının 3 katını buluyor ancak buna rağmen ihracat yapıyoruz. Ekibimiz standartlaşmış sağlıklı ve süregelen ürünler yapıyor ve çok daha fazlasını yapabilecek donanımda” dedi.