Sahtecilik operasyonunda 20 tutuklama

İstanbul'da Kapalıçarşı başta olmak üzere 137 adrese düzenlenen sahtecilik operasyonu kapsamında 20 kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da, tanınmış markaların sahte ürünlerini piyasaya sürdüğü iddia edilen 3 farklı şebekeye yönelik operasyon kapsamında 20 kişi tutuklandı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye muhalefet ettikleri, kaçak kol saatlerini yurda sokarak ticaretini yaptıkları ve tefecilik suçlarına karıştıkları öne sürülen 3 farklı şebekeye yönelik soruşturma başlatıldı.

Yaklaşık 6 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu, başta Kapalıçarşı'da bulunan mağazalar olmak üzere 137 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 74 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların iş yerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 14 bin 350 adet çeşitli markalara ait imitasyon ürün, 733 kaçak kol saati, 1 tabanca, 1 kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet üzerinde polis sireni ve kırmızı mavi çakar tarzı lambaların bulunduğu otomobil, 1 el telsizi, 1 polis montu, 49 bin 319 aksesuar, 67 üretim makinesi, 10 bin baskılı kumaş, 13 top astar, 17 top baskılı imitasyon ürün ve 20 bin metrekare imitasyon markaların üretiminde kullanılan üzerinde çeşitli markalar basılmış deri ile sahte ürünlerin satışından elde edildiği düşünülen 720 bin 185 lira, 55 bin 900 avro ve 247 bin 28 dolar ile tefecilik yöntemi ile elde edildiği sanılan 70 bin 306 liralık çek, 209 bin 690 liralık senet ele geçirildi. Gözaltına alınanların banka hesaplarında bulunan 3 milyon 500 bin liraya el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilen şüphelilerin 3 gruba ayrıldığı belirlendi. Birinci grubun tefecilik yaptığı, ikinci grubun başta İsviçre olmak üzere bazı ülkelerden kaçak ürün getirdiği, üçüncü grubun ise imitasyon ürünleri imal ettiği bildirildi. Şüpheliler arasında bulunan 4 adliye çalışanının da yapılacak arama ve operasyonlar hakkında çıkartılan arama kararları ile ilgili bilgi sızdırdığı öne sürüldü.

Şebekenin elebaşılığını yaptığı öne sürülen şüphelinin sivil polis otomobili görünümünde, üzerinde siren ve telsiz bulunan, camında bir ilçe emniyet müdürlüğü biriminin adının yazdığı emniyet logolu bir araca bindiği bildirildi.

Şüphelilerden 20'si emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından çıkartıldıkları Sultanahmet Adliyesinde tutuklandı. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir