Saldırgan Libya uyruklu, araç Suriye'den

Sultanahmet'teki silahlı saldırıda etkisiz hale getirilen saldırganın, 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yaptığı ve olay yerine Suriye plakalı bir araçla geldiği saptandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu sabah İstanbul Sultanahmet'te korkulu ve hareketli saatler geçirilmesine neden olan silahlı saldırı olayının detayları netleşiyor...

Sultanahmet'te silahlı bir kişinin etrafa ateş açmasıyla meydana gelen olaya ilişkin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgilere göre saldırgan 1975 doğumlu, Libya uyruklu. 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmış.

Şahin, şahsın sırt çantasının da incelendiğini aktararak "Bundan sonrası adli süreç. Deliller değerlendirilecek" dedi.

"Şahsın olay yerine bir araçla geldiği söyleniyor. Bu araca ulaşıldı mı? Bağlantılar belirlendi mi?"sorusuna da Şahin, "Doğrudur, bir araçla gelmiştir. Arkadaşlarımız, şahsın olay yerine geldiği araca ulaştı. Araç Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası. Bağlantıları çok kesin değil. Saldırgan bir kişi " diye yanıt verdi.

Şahin, eylemi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de "Eylem eylemdir. Eylemin mesajı zarar vermektir" dedi.

Ölü ele geçirilen Libya uyruklu saldırganın isminin ise Samir Selam Ali olduğu açıklandı.

Bu arada, olayda yaralanarak, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan güvenlik görevlisi Mehmet Ballıcı'nın (34) ameliyata alındığı bildirildi. İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan asker Şerafettin Eray Topçu'nun (23) da bacağından yaralandığı, ameliyat edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Topçu'nun tedavisine Ortopedi Servisinde devam edileceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir