Şanlıurfa'da 99 kilo esrar ele geçirildi

Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da düzenlenen uyuşturucu operasyonları çerçevesinde, farklı noktalarda yapılan aramalarda, 99 kilo 328 gram esrar, 521 bin 352 kök dişi Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  ekiplerince il genelinde yürütülen "uyuşturucu madde imalatı ve ticareti"yle mücadele kapsamında, Kuyubaşı semtinin yakınlarında bulunan 3 tarla ile Akabe rampasındaki mağaralar ve Bıçakçı Mahallesi'nde bir evde yapılan aramalarda, toplam 100 gramı toz, 97 kilo 73 gram kubar esrar, 521 bin 352 kök dişi Hint keneviri ve 430 gram kenevir tohumunun yanı sıra 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunun Hilvan ilçesi yakınlarında durdurulan bir otomobilde  yapılan aramada da 2 kilo 155 gram kubar esrar bulundu. Esrar ve Hint kenevirleri imha edildi.

Her iki olayla ilgili A.A, M.S.D, M.T, Y.Ö, Ö.F.P, A.K, H.D.G, C.K. ve A.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından "Uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu üretmek için kenevir bitkisi yetiştirmek" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.A, Y.Ö, Ö.F.P, C.K ve A.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.