Şantaja izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi bütün kurallarıyla çalıştıracağız. Şantaja asla izin vermeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlıklı çalışan bir demokraside, siyasal iktidarın şantaj yapmayacağı görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli eleştiri yaptı diye, AKP iktidarı şimdi şantaj yoluna başvuruyor. 'Senin dönemini inceleteceğiz.' Aklın başına yeni mi geldi senin? Kafana taş mı düştü bir yerden? Şantaja asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Demokrasilerde şantaj olamayacağını vurgulayan kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkeyi yönetiyorsan, bir yerde yolsuzluk varsa üzerine gidersin. Sen gidebilir misin? Gidemezsin. Yolsuzluktan beslenen, yolsuzluk konusunu araştıramaz. Sen daha bu millete mal varlığının hesabını vermedin, kime ne hesap soracaksın. Demokrasiyi bütün kurumları ve kurallarıyla çalıştıracağız, kime yönelik tehdit olursa asla izin vermeyeceğiz"

Toplumun vicdanına atılan tokat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile kanser hastası Dilek Özçelik arasındaki diyaloğa değinen Kılıçdaroğlu, "Dilek'e yapılan muamele toplumun vicdanına atılan bir tokattır. Herkesin uyanması, gerçeği görmesi lazım'' diye konuştu.