Sarıgül parti kurmayarak CHP'ye destek verecek

Mustafa Sarıgül parti kurmayacaklarını belirterek CHP'ye desteğini resmen açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, parti kurmayacaklarını belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığındaki CHP'ye destek vereceklerini açıkladı.

Temmuz 2009'da DSP'den istifa ederek, aynı yıl Türkiye Değişim Hareketini başlatan Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, ülke siyasetine yardımcı olmak üzere, bu aşamada parti kurmayacaklarını belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığındaki CHP'ye destek vereceklerini bildirdi.

Sarıgül resmi internet sayfasında yaptığı açıklamasında iktidarın, vaad ettiklerinin bir çoğunu yerine getiremediğini belirterek, "İktidar artık yoruldu, Türkiye'yi de yordu. Türkiye'yi yönetmek ciddi bir iştir. bu artık böyle gidemez" ifadelerini kullanan Sarıgül şu açıklamalarda bulundu;

"Türkiye bir deneme tahtası değildir. Bu artık böyle gidemez. Türkiyemiz. her gün gençlerimizin şehit olmasına daha fazla seyirci kalamaz. Türkiyemizde değişim kaçınılmazdır. Yurdumuzda değişim artık zorunludur. Türkiye değişim hareketi olarak bu inançla, uzun bir süredir mücadele etmekteyiz. Türkiye değişim hareketi yurdumuzda değişim adına tarihi bir görev üstlenmiştir.

Şimdi daha da önemli, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. şimdi ülkemizin önünü açmak için yeni bir adım atmak zorundayız. Ülkemize duyduğumuz sorumluluk gereği, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, akan kanı durdurmak, ülkemiz siyasetine yardımcı olmak, ve siyasetteki değişim rüzgarlarına fırsat vermek için, bugün fedakarlık günüdür.

Bugün görevimiz, yurdumuzun geleceğini düşünmek. ve buna göre davranmaktır. bugün görevimiz, ülkemizin geleceğini kucaklamaktır.

Sayın kemal kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığındaki cumhuriyet halk partisi'nin, yurdumuzda bir umut estirdiğini görüyoruz. yurttaşlarımız CHP'deki değişime bir fırsat tanımak istiyor. bir şans tanımak istiyor.

Biz de her zaman olduğu gibi, yine yurttaşlarımızın sesini dinliyoruz ve toplumdaki bu rüzgara fırsat vermek gerektiğini düşünüyoruz.

Bu koşullarda, halkımızın vicdanına, yurttaşlarımızın sesine, TDH'daki gönüllülerimizin büyük bir kesiminin sesine kulak veriyoruz. ve TDH'lı kardeşlerimizle birlikte yıllardır büyük emek verdiğimiz partimizi bu ortamda kurmayı doğru bulmuyoruz.

Türkiye değişim hareketi, Türkiye'nin önünü açmıştır. TDH'nin anlayışı ülkemiz siyasetinde her zaman var olacaktır. Türkiye değişim hareketi,düşünceleriyle ülkemize ve yurttaşlarımıza hizmet etmeye devam edecektir.

Değerli yurttaşlarım, çok zor bir karar aldığımızın bilincindeyim. bu karar, yurttaşlarımın beklentilerini ve Türkiye'nin geleceğini düşünerek alınmış bir karardır.

Türkiye değişim hareketi'ne gönül veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. onların emeğini unutmam asla söz konusu değildir.

TDH'deki bütün kardeşlerimin ve gönüllülerimizin bu fedakarlığımızı anlayacaklarına inanıyorum. Bu arada, bazı arkadaşlarımla, bu konuda fikir ayrılığı içinde olduğumu da ifade etmek istiyorum.

Ancak, yurttaşlarımızın, bu tarihi kararın, Türkiye için gerekli bir karar olduğunu çok iyi anlayacaklarına inanıyorum.

TDH gönüllüsü olan bütün arkadaşlarımızla, gönül bağımız bundan sonra da daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Kararımızın ülkemize ve yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir