Saruhan Ayber hayatını kaybetti

Bursa Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından duayen gazeteci Saruhan Ayber, tedavi gördüğü hastanede vefat etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) eski başkanlarından Saruhan Ayber (75), vefat etti. Bursa basınının önemli isimlerinden duayen gazeteci Saruhan Ayber, uzun süredir KAOH hastalığı nedeniyle oksijen tüpü ile yaşıyordu. Ayber durumunun ağırlaşması üzerine kısa süre önce Medicabil Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Saruhan Ayber kimdir?

1939 yılında İstanbul'da doğan Ayber, ilk ve orta öğrenimini Manisa'da, yüksek öğrenimi Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Eğitime devam ederken, 1960 yılında Nedim Çapman'ın çıkardığı Zaman Gazetesi’nde gazeteciliğe ilk adımını atan Ayber, Demokrat İzmir, Sabah Postası ve Yeni Asır Gazetesi'nde görev yaptı.

Öğretim görevlisi olarak 1969-1973 yılları arasında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi'nde meslek dersleri veren Ayber, 1973 yılında İzmir Ekspres Gazetesi'nde Genel Yayın Müdürlüğü yaptı.

1974 yılında Bursa Hakimiyet Gazetesi'ni kuran ve 1987 yılına kadar gazeteyi yöneten Ayber, daha sonra tekrar, Yeni Asır ve Günaydın Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü, Yeni Günaydın Gazetesi'nin de sahipliğini yaptı. 1996 yılında Bursa'da AS TV'nin kuruluşunu gerçekleştiren Ayber, Olay Medya'da Murahhas Üyelik yaptı. Medya S Grubunda Murahhas Üye iken, mesleğinin 40. yılını tamamladığı gün gazeteciliğe veda eden Ayber, halen kendisine ait danışmanlık ve iletişim şirketinde bir dizi kuruluşa danışmanlık hizmetleri veriyordu. Ayber evli ve iki çocuk babasıydı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir