Satış süreci 2 ay daha sürer

Hakan Ateş, Denizbank için talepkar olanlarla satış sürecinin devam ettiğini, ve 2 aylık bir zaman olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Denizbank Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hakan Ateş, satış sürecinin talepkar olanlarla devam ettiğini belirterek, "Öyle zannediyorum ki önümüzdeki yılın başlarında daha net bir şey duyabileceksiniz. Hiç yoksa 1,5-2 ay daha var diye düşünüyorum" dedi.

Ateş, "9. Uluslararası Finans Zirvesi" sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, aslında Sermaye Piyasası Kanununun halka açık şirketlerin hissedarla ilgili değişikliklerde olay sonuçlanmadan önce beyan verilmesini yasakladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ama süreç, daha önce hissedarımız Dexia'nın da beyan ettiği gibi, hisseler Dexia'nın olduğu için esas onların yürüttüğü bir işlem, burada talepkar olanlarla bu süreç devam ediyor. Ne zaman sonuçlanacağını şu an için bilemiyorum. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki yılın başlarında daha net bir şey duyabileceksiniz. Bu tür süreçler esas itibariyle 4-5 aydan kısa olmuyor. Kimisi bir seneye kadar uzanabiliyor. Dolayısıyla Dexia'nın bu bildiriyi kamuoyuyla paylaştığı tarihten bu yana geçen süre sınırlı, 2-2,5 ay... Yani önümüzde hiç yoksa bir 1,5-2 ay daha var diye düşünüyorum. Tabii talep sahiplerinin gerekli incelemeleri yapması ve verecekleri kararın beklenmesi, o çerçevede hissedarın bu konudaki stratejik satış, ortaklık ve saire gibi hususlarda karar vermesi ve hisse alım sözleşmesinin hukuki olarak taraflar arasında olgunlaşması için geçen süre bu... Şu anda bunu beklemekteyiz"

Hakan Ateş, ilgiye ilişkin bir soru üzerine de dünyada şu anda krizin hüküm sürdüğünü, bankaların defter değerleri ile piyasa değerleri arasında tersine bir ilişkinin söz konusu olduğunu kaydederek, "Ama tabii biz hep diyoruz ya kaşıkçı elması... Çok daha farklı bir sonuç olabileceği umudumuz ve görüşümüz var" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir