Sav, görevini Batum'a devredecek

CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılan Sav, görevini Süheyl Batum'a devredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'de Önder Sav, Genel Sekreterlik görevini bugün Prof. Dr. Süheyl Batum'a devredecek.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, CHP'de en uzun süre Genel Sekreterlik koltuğunda oturan isim olan Önder Sav'ın bugün saat 10.00'da görevini Prof. Dr. Süheyl Batum'a devredeceği bildirildi.

"Grup Başkanvekilliklerinde değişim sözkonusu değil"

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, partisinin grup başkanvekillikleri ve il başkanlıklarında değişikliğin söz konusu olmadığını, bunun İstanbul için de geçerli olduğunu bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Genel Sekreter Batum, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Komşuluk ilişkileri itibarıyla Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini düşündükleri Yunanistan seçimlerinin toplantıda ele alındığını kaydeden Batum, çeşitli ülkelerde temaslarda bulunan MYK üyelerinin bilgi verdiğini anlattı.

Toplantıda NATO'nun füze savunma sistemi konusunun değerlendirildiğini aktaran Batum, bu konuda Prof. Dr.Sencer Ayata'nın bir rapor hazırlayacağını söyledi.

CHP'nin bölgede nükleer güç ve savaş istemediğini, bölge barışının sürdürülmesinden ve Türkiye'nin bu konuda inisiyatif kullanabilen, etkin ülke konumunda olmasından yana olduğunu vurgulayan Batum, partisinin tavrının bu doğrultuda şekilleneceğini ifade etti.

Batum, MYK'da 18. Eğitim Şurası'nın da ele alındığını bildirerek, Milli Eğitim Bakanlığının şuralar için uygun salonları varken bu etkinliği bir otelde yapmasını üzüntü verici bulduklarını kaydetti.

"AKP iktidarında milli eğitim bir yaz-boz tahtasına dönüştürüldü" diyen Batum, sınıf geçme usulünde değişiklik yapılmasını ve 8 yıllık kesintisiz eğitimden geri dönülmesi planlarını doğru bulmadıklarını belirtti.

Batum, "8 yıllık kesintisiz eğitimin sağladığı ana yapıyı bozmak olan 3 3 2 sistemini son derece yanlış ve sakıncalı görüyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir