Savarona'da fuhuşa tutuklama

Savarona Yatı'nda fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 8 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fuhuş baskını yapılan Savarona yatı, Göcek'ten İstanbul'a geldi. Savarona Yatı'nda fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Göcek'ten ayrılan, 124 metre boyunda ve 16 metre enindeki yat, saat 21.45'te İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.

İçerisinde 12 tayfa ve 21 yolcu bulunduğu bildirilen yat, saat 22.15'te Kuruçeşme'de demirledi.

6 zanlı tutuklandı

Savarona Yatı'nda fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından, sorgulamanın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kazak iş adamı T.A. ile G.A, M.Ç, E,A, Rus uyruklu E.B. ile H.E, "Suç örgütü kurmak ve üyesi olmak", "Bir örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhuş yaptırmak" ve "insan ticareti yapmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

Kazakistanlı iş adamı T.A'nın, hakkındaki suçlamaları kabul etmediği, Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım yaptığını ve suçlamaları hak etmediğini söylediği öğrenildi. T.A'nın, Savorona Yatı'nın özelliklerini bilmediğini ve yata davet ettiği dostlarıyla eğlendiklerini savunduğu, diğer zanlıların da haklarındaki suçlamaları reddettiği belirtildi.

Tutuklama kararın ardından 6 zanlı, jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında, Antalya 'L' Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Zanlıların yakınların adliye çıkışında basın mensuplarına saldırı ihtimaline karşı, gazeteciler polis eşliğinde görevlerini yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir