Savcı lojmanında patlama: 2 şehit

Viranşehir'deki terör saldırısında biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı. Başbakan Yıldırım konuyla ilgili yayınladığı mesajda terörü lanetledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesinde 20.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İlerleyen saatlerde Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin de şehit olduğu açıklandı.

'Helak olacaklar'

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin yayımladığı taziye mesajında, "Şanlıurfa'da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır." ifadelerini kullandı.

'Saldırı birliğimize yapılmıştır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hiçbir terör örgütünün, terör saldırısının, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacağını, terörle, kararlı ve etkin mücadelenin süreceğini bildirdi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Viranşehir'de hakim, savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle lanetlediğini belirtti.

Yaralılara acil şifalar, yargı camiasına geçmiş olsun dileğinde bulunan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü, terör saldırısı Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı, etkin mücadelemiz sürecektir. Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir."