Savcı'dan 'Dumanlı' kararına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık operasyonu kapsamında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık operasyonu kapsamında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

14 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Hasan Yılmaz, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve beraberindeki yedi kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.
Savcı Yılmaz, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirterek sekiz kişinin tutuklanmasını istedi. Talebi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur karara bağlayacak.

Dumanlı’nın avukatlarıysa yurtdışı yasağının kaldırılması için dilekçe verdi.
Hükümete darbeye giriştikleri şüphesiyle 14 Aralık sabahı gözaltına alınan Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı dört günlük gözaltı sonrası çıkarıldığı mahkemece, yurtdışına çıkış yasağı karşığında serbest bırakılmıştı.

Dumanlı gibi 14 Aralık sabahı gözaltına alınan ve hakimlik sorgusunda sorulara yanıt vermeyi reddeden Samanyolu TV Yayın Grubu BaşkanıHidayet Karaca ve üç kişi daha tutuklanmıştılar.

Dumanlı ve Karaca, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”,  “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “iftira” suçlarından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilmişlerdi.

Dumanlı dahil dört kişiyi serbest bırakan mahkeme, Karaca ile birlikte İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan’ın tutuklanmasına karar verdi

Bu konularda ilginizi çekebilir