Savcıların görev yeri değiştirildi

Adalet Bakanı Bozdağ, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme izni verdi. Öte yandan başta İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olmak üzere 20 savcının görev yeri değişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  HSYK'nın Adli Yargı kararnamesiyle bazı hakimlerle Cumhuriyet Savcıları'nın görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi. Buna göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine Hadi Salihoğlu atandı. Çolakkadı'nın ise Bölge Adliye Başsavcılığı'na atandığı bildirildi. 

Öte yandan; İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ye, Ali Güngör de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. 

Hakkında soruşturma izni verilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş ise Tekirdağ'a atandı.

Görev yerleri değiştirilen diğer savcılar ise şu şekilde;

Malatya Cumhuriyet Savcısı Abdülkadir Gündem Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atandı.  

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı oldu.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ercan Şafak Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Güngör İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihan Kansız Sakarya Cumhuriyet Savcılığına, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savaş Kırbaş Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına getirildi.

Turan Çolakkadı, görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili "Ne görev verilirse yaparız. HSYK'nın takdiri" değerlendirmesini yaptı.

Üç savcıya inceleme

HSYK 3. Dairesi, aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkındaki ihbar ve şikayetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar vermişti.  

İnceleme yapılmasına ilişkin karar, ilgili mevzuat gereği izin için Adalet Bakanlığına gönderilmişti.  

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara hakkında inceleme için izin verdi.   

Üçüncü Daire, hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını Kurul müfettişleri veya müfettiş yetkisine haiz kıdemli hakim veya savcı eliyle araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri için teklifte bulunuyor. 

Hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.

Yeni Başsavcı'dan ilk açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, atama kararına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. Salihoğlu, kararın Türkiye, kendisi ve ailesi için hayırlı olmasını diledi.  

Salihoğlu, "İnşallah Allah bizi utandırmaz. Görevi layıkıyla yaparız. Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak. 34 senedir bu görevi yürüttük, inşallah bundan sonra da yürütürüz. Türk bayrağının kölesi olarak kendimizi görüyoruz" diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir