Schuster'in yerine Havutçu getirildi

Mete Düren: Schuster kendisi istifa etmiş, olay bitmiştir. Sezon sonuna kadar göreve Tayfur Havutçu getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, teknik direktör Bernd Schuster'in istifa ettiğini belirterek, "Kendisi istifa etmiştir, olay bitmiştir. Sezon sonuna kadar göreve yardımcı antrenör Tayfur Havutçu getirildi" dedi.

Düren, Akaretler'deki kulüp binasında yaklaşık 1,5 saat süren Yönetim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, istifanın tek taraflı bir süreç olduğunu vurgulayarak, "Sayın Schuster istifa etmiştir ve konu kapanmıştır" ifadesini kullandı.

Schuster'in, dün kulüp başkanı Yıldırım Demirören'den görüşme talebinde bulunduğunu anlatan Düren, "Schuster, arzuladığı ve hedeflediği şekilde futbol takımımıza gerekli yararı gösteremediğini belirtip, kalan müsabakalarda faydalı olamayacağına inandığı için başkanımıza istifa etmek istediğini belirtmiş ve istifa mektubunu iletmiştir" diye konuştu.

Düren, uzun tartışmalardan sonra, sezon sonuna kadar yardımcı antrenör Tayfur Tavutçu'nun teknik direktörlüğe getirilmesine karar verdiklerini bildirerek, Havutçu'nun yardımcılarını kendisini seçeceğini ve sezon sonuna kadar bir teknik direktör arayışlarının olmayacağını söyledi.

Schuster'in istifası

Alman teknik adamın "Başarısız olduğum bir takımda kalmak istemiyorum" diyerek görevinden ayrıldığı bildirildi. Beşiktaş Yönetimi ise durum değerlendirmesi için saat 13.00'te Nevzat Demir Tesislerinde toplanacak.

İstifa ettikten sonra da önümüzdeki yılki alacağından vazgeçen Schuster, futbolcularla vedalaşmak için Nevzat Demir Tesisleri'ne gidiyor.

İlk adaylar Denizli ve Benitez

Bu ani istifa karşısında Beşiktaş Yönetimi, sezon sonuna kadar takımı yardımcı antrenör Tayfur Havutçu'ya teslim etme kararı aldı. Yeni sezonda ise takımın başına başka bir hoca getirilecek. İlk adaylar ise Mustafa Denizli ve Rafael Benitez.

Q7 ve Çetesi ne olacak?

Alman teknik adamın ani istifasından sonra taraftarlar merakla şu sorunun cevabını bekliyor: "Yıldız oyuncuların durumu ne olacak". Schuster'in sezon başında takıma getirdiği Quaresma  ve Guti'nin yanı sıra yine devre arasında Alman hocanın isteği üzerine siyah-beyazlı ekibe katılan Fernandes, Simao ve Almeida'nın takımdaki geleceği merak konusu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir