Seçim propagandalarında dünyada bir ilk

Siyasetçilerin bestecisi Gökhan Şen, görüntülü seçim broşürünü geliştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Siyasetçilerin bestecisi olarak tanınan Gökhan Şen, seçimin tek tek evlere girerek kazanıldığı gerçeğinden hareket ederek "görüntülü seçim broşürü" adını verdikleri bir propaganda yöntemi geliştirdi.

Mehmet Ağar, Murat Karayalçın, Ahmet Özal ve Rauf Denktaş gibi siyasetçilere seçim döneminde yaptığı bestelerle adını duyuran Gökhan Şen, Türkiye'de ilk seçim şarkısını yapan kişi olarak 2011 seçimleri için başka ilkler de hazırladığını söyledi.

Seçimin tek tek evlere girerek kazanıldığı gerçeğinden hareket ederek, "görüntülü seçim broşürü" adını verdikleri bir yenilik gerçekleştirdiklerini dile getiren Şen, "Bir VCD özelliği de taşıyan görüntülü seçim broşürü ile, adayları aynı anda tek tek görüntüsü ve sesi ile bütün evlere sokabiliyoruz. Üstelik görüntülerinin arkasına sağlık, eğitim vb. kalıcı bir eğitim filmi de ekliyoruz ve adayların bu hizmeti uzun yıllar evlerde izleniyor" dedi.

Görüntülü seçim broşürünün kağıt broşür ile hemen hemen aynı maliyette olduğunu vurgulayan Şen, bu yöntemle "hem çevreci hem de sosyal içerikli bir propaganda" yapılabileceğine işaret etti.

Bu yöntemin hem Türkiye'de hem de dünyada bir ilk olacağını anlatan Şen, "Tıpkı seçim şarkıları gibi ilerleyen yıllarda adayların vazgeçilmezi olacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir