”Seçmen kütükleri gerçeği yansıtmıyor”

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Erçelebi, Türkiye'nin yerel seçimlere, güvensizlik ve gerginlik içinde hazırlandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için hazırlanan seçmen kütüklerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yerel seçimlere, güvensizlik ve gerginlik içinde hazırlandığını, bu tablonun AB üyelik sürecindeki bir ülkeye yakışmadığını savunan Erçelebi, yasama, yürütme ve yargı faaliyetlerinin birbirinden bağımsız olduğunu, seçimlerin, Anayasa'nın 67. maddesince yargı yönetim ve denetiminde yapıldığını hatırlattı.

Seçmen kütüklerinin YSK tarafından yeniden yazılması gerektiğini belirten Erçelebi, parmak boyama işleminin de uygulanmasını bu yolla mükerrer oy kullanılmasına fırsat verilmemesini istedi. Erçelebi, YSK'nın seçim sonuçlarının toplanması ve ilan edilmesinde kullandığı bilgisayar yazılım sisteminin bağımsız bir bilim kurulu tarafından incelenmesi ve denetlenmesinin de gerektiğini ifade etti.