Şehitler toprağa verildi

Van'da PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Petek ile Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç'ın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda, terör örgütü PKK militanları ile çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Suat Petek'in (36) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Adana Havalanı'ndan alınan şehit Petek'in cenazesi, ambulansla Kadirli Devlet Hastane morguna götürüldü. Aydınlar Köyü'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Petek'in cenazesi, İmam Hatip Camisi'nin avlusuna getirildi.

Burada düzenlenen törende, şehidin öz geçmişi okunarak dualar edildi.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un, kıldırdığı namaz sonrası şehidin cenazesi, Kadirli Aydınlar Köyü'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Ali Doğukan toprağa verildi

Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç da memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kılınç'ın cenazesi, önce Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi'ndeki cemevine getirildi. Burada kılınan cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, resmi tören için Reşadiye Camisi'ne götürüldü.

Cemevindeki törene, şehidin babası Hüseyin ve annesi Şenay Kılınç, yakınları, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ile askeri ve sivil erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Reşadiye Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ve duaların ardından şehit Kılınç'ın cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir