Şehitlerimize son görev

İskenderun'daki hain saldırıda şehit olan 6 askerden 4'ünün cenazeleri toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN - Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 6 askerden Er Serhat Aslan, Erhan Terletme, İsmail Kartal ve Kerem Oğuz Erbay'ın cenazeleri toprağa verildi.

İskenderun'daki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İkmal Destek Komutanlığı askerlerini nöbet değişimi için görev yerlerine götüren askeri araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla terörist saldırı düzenlendi.

Saldırıda 6 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Ağır yaralı 3 asker, uçakla GATA'ya sevk edildi.

Askerler tarafından da ateş açılmasıyla bölgede çatışma yaşandı. Bölgeye, çok sayıda Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi.Şehit Er İsmail Kartal'ın cenazesi toprağa verildi.

Şehit Deniz Piyade Er İsmail Kartal'ın cenazesi Erzincan'ın Kemah ilçesinde toprağa verildi.

Gülabibey Camisi'nde geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene, şehidin annesi Neriman ve babası Duran Kartal, kardeşleri, yakınları ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, 3. Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Duaların okunduğu törenin ardından askerler tarafından araca alınan şehidin cenazesi, kortej yürüyüşü eşliğinde yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kemah Sultan Melik Mezarlığına götürüldü.

Bu arada, cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında 2  kobra helikopteri de tören boyunca ilçe üzerinde uçuş yaptı.

Şehir er Serhat Aslan uğurlandı

Şehit olan Deniz Muhafız Er Serhat Aslan'ın (22) cenazesi İzmir'de toprağa verildi. Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen askeri törene Mardinli şehidin annesi Hanife, babası Hamit Aslan, kardeşleri Serdar ve Özgür Aslan ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. 

Şehit er Erhan Terletme defnedildi

Şehit Deniz Topçu Er Erhan Terletme'nin cenazesi de İstanbul'da Selimiye Camisi'nde düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi. Terleme'nin cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre eller üzerinde taşınarak top arabasına konuldu.

Top arabasında da askeri manga eşliğinde bir süre taşınan cenaze, daha sonra götürüldüğü Paşabahçe Mezarlığı'nda defnedildi. Törene, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, şehit erin ailesi, yakınları, çok sayıda askeri personel ile vatandaşlar katıldı.

Şehit er Kerem Oğuz Erbay'ın cenazesi roprağa verildi

Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Deniz Topçu Er Kerem Oğuz Erbay'ın (20) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen askeri törene şehidin annesi Gül Makine, babası Ekrem Erbay, ağabeyi Onur Erbay ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Cenaze namazı öncesinde cami bahçesinde toplanan bir grup, Türk Bayrağı açıp, İstiklal Marşı okuyarak "Şehidim hakkını helal et bize" diye bağırdı. Cenaze namazının kılınacağı bölüme girmek isteyen kalabalığa, avluda yer olmadığı gerekçesiyle polis tarafından izin verilmedi. Grup, Vali ile Emniyet Müdürünün istifasını isterken, imam da avluda yer kalmadığını, o yüzden kalabalığı avluya alamadıklarını anons etti.

Anne Gül Makine, baba Ekrem Erbay ve ağabey Onur Erbay, namaz öncesinde şehidin cenazesinin önüne giderek bir süre dua etti.

Baba Erbay, oğluna ağlamayacağına dair söz verdiğini belirterek, "Ağlayıp, onları sevindirmeyeceğim. Devlet, çözüm bulsun. Başka analar babalar, ağlamasın" dedi. Anne Gül Makine de, bu acıların son bulmasını istedi.

Törene katılan şehit erin arkadaşı Eda Müdüroğlu da, Erbay ile nöbete gitmeden bir kaç saat önce görüştüğünü ve daha sonra acı haberi duyduğunu söyledi.

        

Cenaze namazının ardından şehit için dua eden imam, cenaze törenlerinin birlik yeri olduğunu belirterek, taşkınlık yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Baba Erbay, oğlunun tabutunu top arabasına kendisi taşımak istedi. Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkığlu, tabutun askerler tarafından taşınması gerektiği konusunda babayı ikna etti.

Bu sırada Türk Bayrağı açan bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhinde slogan attı.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın tören sonunda şehidin ailesine sarılarak baş sağlığı diledi. Baba Erbay, Bakan Aydın'a "Eğer ki benim oğlumun karşısına 50 kişi gelse, hepsiyle baş edebilirdi. Kalleşçe bir saldırı, O yiğitti" dedi.

Şehit Er Erbay'ın cenazesi Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir