Şekerbank'tan 15 yıl vadeli eğitim kredisi

Yüksek Öğrenim Kredisi'nde 25-84 ay vade için yüzde 1,14, 85-120 ay için yüzde 1,19 oranında faiz oranları uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şekerbank, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik 15 yıla varan vadelerde eğitim kredileri sunuyor.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, yüksek öğrenim kredisi, eğitim giderleri kredisi, okul ücreti kredisi, yüksek lisans-doktora kredisi ve yurt dışı eğitim kredisi olmak üzere 5 çeşit kredi kullandırılabilecek.

Şekerbank'ın eğitim kredisi ürünlerinden birini talep eden, aynı zamanda Şeker Bonus kartı olan veya Şeker Bonus kart başvurusunda bulunan tüm bireysel müşteriler, bankanın eğitim kredilerinden yararlanabilecek.

Uygulama kapsamında Eğitim Sigortası yaptırılması halinde, öğrencinin ebeveyninin olası bir kaza geçirerek vefat etmesi veya sürekli sakatlığı durumunda banka, Şekerbank Eğitim Sigortası ile öğrencinin eğitimine devam edebilmesini poliçe şartlarında güvence altına alacak.

Yüksek Öğrenim Kredisi'nde 25-84 ay vade için yüzde 1,14, 85-120 ay için yüzde 1,19 oranında faiz oranları uygulanacak. 15 yıla varan vadelerle öğrenim dönemi ve mezuniyeti takip eden 1 yıl boyunca düşük taksitlerle ödeme yapılırken, sonraki dönemde daha büyük ödemeler yapılmaya başlanacak.

Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, şu değerlendirmede bulundu:

"Üreten, geleceğe daha güvenle bakan bir Türkiye için, gençlerimizin eğitim olanaklarını genişletmeyi iş hedeflerimizin yanında, sosyal bir hedef olarak düşündük ve sektörde şu anda tek olan 15 yıla varan vadeli yüksek öğrenim kredisini oluşturduk."

Bu konularda ilginizi çekebilir