Şekerbank'tan gurbetçilere özel hesap

Memleketim hesabı ile vadeli TL, dolar, euro ve sterlin cinsinden mevduata özel faiz uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şekerbank, "gurbetçilerin" vadeli TL mevduatlarına 1-24 ay için yüzde 9,75, aynı vadeli dolar, euro ve sterlin cinsinden mevduata ise yüzde 3,45 oranında faiz uygulayacağını duyurdu.

Şekerbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Bankanın bireysel bankacılıkta "Memleketim Hesabı" ile fark yaratan bir uygulamaya imza attığı belirtilerek, Memleketim Hesabından, yurt dışında dolar, euro, sterlin ve TL cinsinden yerleşik hesabı olan ya da hesap açacak olan tüm gurbetçi vatandaşlar yararlanabileceği kaydedildi.

Memleketim Hesabı ile vatandaşların, 30 günden 24 aya kadar değişen vade ve günler için uygun faiz oranları ile mevduat açabilecekleri dile getirilen açıklamada, Şekerbank'ın, yurt dışında yaşadığını belgeleyen Türk vatandaşlarının vadeli TL mevduatlarına 1-24 ay için yüzde 9,75, aynı vadeli dolar, euro ve sterlin cinsinden mevduata ise yüzde 3,45 oranında faiz uygulayacağı ifade edildi.

Açıklamada, bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül 2010 tarihine kadar Şekerbank şubelerine başvurabilecekleri bildirildi.

Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, açıklamada yer verilen değerlendirmede, Anadolu Bankacılığı misyonları doğrultusunda Memleketim Hesabı'nı geliştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Memleketim Hesabı ürünümüzle yıllarca emek sarf edip birikimlerini değerlendirmek isteyen gurbetçi vatandaşlarımıza ulaşarak, tasarruflarını ülke ekonomisine taşımayı hedefliyoruz. Bulundukları bölgede 50-55 yıldır var olan şubelerimiz ve yerel davranabilme yetkinliğine sahip insan kaynağımız aracılığı ile Anadolu Bankacılığı misyonumuz doğrultusunda bu alanı sahiplenen ilk Bankayız. Bu segmenti çok iyi tanıyoruz ve onlara en iyi hizmeti vereceğimize inanıyoruz."

Açıklamada, Memleketim Hesabı'nda geçerli olan cari oranların değişebileceği, ayrıntılı bilginin banka şubelerinden alınabileceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir