Sendikal düzenlemede uzlaşma sağlandı

Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü. Bakan Çelik, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin büyük oranda uzlaşıldığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantıda, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin büyük oranda uzlaşıldığını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında, bakanlıkta gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilig, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile ilgili genel müdürler ve diğer yetkililerin katıldığı toplantı yaklaşık 7 saat sürdü.

Bakan Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ve 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin çalışmaları tamamladıklarını dile getirdi.

Görüşmelerde taraflar arasında yüzde 100 mutabakat beklenmesinin mümkün olmadığını söyleyen Çelik, ancak görüşmelerde büyük oranda uzlaştıklarını kaydetti.

Yüzde 50 artı 1 olan iş yeri barajının, kanun taslağında yüzde 40 olarak, yüzde 10 olan iş kolu barajının ise binde 5 olarak yer alacağını belirten Çelik, ancak Hak-İş'in iş kolu barajının olmaması gerektiği yönünde görüş bildirdiğini söyledi. Çelik, kanun taslağının bu hafta içinde Bakanlar Kuruluna gönderileceğini belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir