SGK gaziler için çalışma grubu kuracak

SGK bünyesinde gazilere verilen sağlık hizmetleri ve ortez-protezlerin temini ile bedelleri konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için konunun tarafları biraraya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü İsmet Köksal, "Piyasaya yeni çıkacak teknolojik bazı ürünlerle ilgili SGK'nın koordinasyonunda bir çalışma grubu oluşturularak gazilerimiz, bu ürünlerden en geniş düzeyde faydalandırılacak" dedi. 

Köksal, yaptığı açıklamada, gazilerin sağlık hizmetlerine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri toplantısı yaptıklarını söyledi. 

Köksal, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), terör ve harp malulü gazilere verilen sağlık hizmetleri ve ortez-protezlerin temini ile bedelleri konusunda yaşanan sıkıntıların çözülebilmesi için konunun taraflarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

"TSK ile GATA'dan destek bekliyoruz" 

Köksal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bu konuda çeşitli önerilerinin bulunduğuna değinerek, "Piyasaya yeni çıkacak teknolojik bazı ürünlerle ilgili SGK'nın koordinasyonunda bir çalışma grubu oluşturularak gazilerimiz, bu ürünlerden en geniş düzeyde faydalandırılacak. Ayrıca bu konuda TSK ile GATA'dan da destek bekliyoruz" diye konuştu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na ilişkin bazı çalışmaları olduğunu hatırlatan Köksal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde bu çalışmaları yapabilirsek bu, manevi kuvvet verecektir" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir