SGK, listeyi 21 Haziran'da açıklayacak

İşverenlerin, prim borcu bulunanlara ilişkin listede yer almamak için bir hafta içinde ödeme yapması gerekiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim borcu bulunan işverenleri her yıl kamuoyuna açıklayan SGK, 2010 yılına ilişkin borçlu listesini 21 Haziranda yayımlayacak.

Listede, kuruma 100 bin lira ve üzerinde sigorta prim aslı borcu bulunan işverenlere yer verilecek. Prim borçluları listesi, 21 Haziran-28 Haziran tarihleri arasında bir hafta süreyle kurumun "www.sgk.gov.tr" internet adresinden kamuoyuyla paylaşılacak.

Liste için 7 Hazirana kadar sigorta prim aslı borcu tutarlarında meydana gelen değişiklikler (prim borcunun ödenmesi veya tecil ve taksitlendirmenin yapılmış olması hali) dikkate alınacak.

Kurumun geçen yıl yayımladığı borçlular listesinde 5 bin 637 işveren yer alıyordu. Bu işverenlerin borç miktarı 2 milyon 172 bin lirayı buluyordu.

SGK'nın, kuruma 100 bin lira ve üzerinde sigorta prim aslı borcu bulunan işverenlere ilişkin önceki yıllarda yayımladığı listelerde özellikle belediyelerin çokluğu dikkati çekiyor. Listelerde ayrıca tekstil, ulaştırma, gıda, turizm, güvenlik, basın-yayın sektörlerinden çok sayıda iş yerine rastlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir